Suosittu Linux Mint on saanut uuden version. Tarjolla on Cinnamon-, Xfce-, MATE- sekä KDE-vaihtoehdot.

Linux Mint 18.2, lempinimeltään ”Sonya”, perustuu edeltäjänsä tapaan Ubuntu 16.04 LTS:ään. Myös tulevat Linux Mint -julkaisut vuoteen 2018 saakka tulevat perustumaan Ubuntun toistaiseksi tuoreimpaan pitkäaikaisesti tuettuun versioon, Fossbytes kirjoittaa.

Cinnamon-käyttöliittymästä on tarjolla versio 3.4, joka julkaistiin toukokuussa. Xfce on puolestaan päivittynyt versioon 4.12. Työpöytäympäristö sisältää xfwm4-ikkunointijärjestelmän version 4.13, johon on lisätty tuki vsync-ominaisuudelle estämään kuvan repeilyä.

KDE:stä on tarjolla versio 5.8, MATE puolestaan luottaa versioon 1.18.

Linux Mint 18.2 on varustettu Linux-ytimen versiolla 4.8. Muita kernel-versioita on mahdollista asentaa paketinhallinnan kautta. Lisäksi käyttöjärjestelmän sisäänkirjautumisruudun MDM-taustateknologia on korvattu Ubuntusta tutulla LightDM:llä.

Linux Mint on saatavilla 32- ja 64-bittisinä versioina. Näistä suositeltavin on 64-bittinen versio, mikäli käytössä oleva laitteisto sitä tukee. ISO-levykuvat voit ladata ilmaiseksi:

Linux Mint 18.2 ”Sonya” Cinnamon

Linux Mint 18.2 ”Sonya” Xfce

Linux Mint 18.2 ”Sonya” KDE

Linux Mint 18.2 ”Sonya” MATE