OnePlus 5 -älypuhelimen näyttö on asennettu laitteeseen ylösalaisin, selviää XDA Developersin suorittamissa tarkemmissa tutkimuksissa.

Kirjoitimme aiemmin OnePlus 5 -älypuhelimen ongelmasta, jossa näytön vierittäminen aiheuttaa ärsyttävän, näkyvän viipeen.

OnePlus kommentoi ongelmaa toteamalla, että kyseessä ei ole vika vaan ominaisuus. OnePlussan mukaan toiminto on täysin normaali, eikä aiheuta toimenpiteitä. Lisäksi ongelma koskettaa tällä hetkellä vain kourallista uuden älypuhelimen käyttäjiä.

Ongelman tai ”ongelman” todellinen aiheuttaja jäi lopulta hämärän peittoon. Yhteisöpalvelu Redditin käyttäjät onnistuivat kuitenkin toisintamaan ominaisuuden omilla, muilla kuin OnePlussan valmistamilla älypuhelimilla kääntämällä ne ylösalaisin.

XDA Developers kaivoi tapausta hieman syvemmältä ja löysi viitteitä ylösalaisin kytketystä näytöstä OnePlus 5:n kernelin ohjelmakoodista.

Toisin kuin 3T-mallissa, OnePlus 5:ssä näyttöliitännän paikan on vallannut kamerasensori, joten on ilmeistä, että OnePlus päätyi asentamaan näytön ylösalaisin, jolloin se sopii helpommin laitteen uuteen runkoon, Engadget kirjoittaa.

OnePlussalta on todennäköisesti turha kuitenkaan odottaa korjaavia toimenpiteitä. 9to5googlen mukaan se johtuu yhtiön ylimielisestä asenteesta asiakkaitaan kohtaan, mutta virallisen totuuden mukaan kyseessä ei varsinaisesti edes ole ongelma.