Viime lokakuussa julkaistun Ubuntu 16.10 Yakkety Yakin virallinen tukiaika päättyy 20. heinäkuuta, Canonical muistuttaa. Vaihtoehtoina ovat päivitys Ubuntun tuoreimpaan versioon, tai vaihtoehtoisesti puhdas asennus.

Ubuntu 16.10:n käyttäjien tulisi viipymättä päivittää järjestelmänsä Ubuntu 17.04 Zesty Zapusiin. Ubuntu 16.10 on lyhytaikaisesti tuettu Ubuntu-versio, mikä tarkoittaa sitä, että käyttöjärjestelmälle on tarjolla tukea vain 9 kuukauden ajan. Määräaika kuluu umpeen heinäkuun 20. päivänä.

Ubuntu on mahdollista päivittää uudempaan Software Updater -työkalun kautta näitä ohjeita seuraamalla. Päivityksen etuna on se, että asennetut sovellukset ja niiden asetukset säilyvät. Puhdas asennus on usein suositeltavampi ratkaisu, mutta tällöin asennetut sovellukset menetetään.

Ubuntu 17.04 Zesty Zapus on niin ikään lyhytaikaisesti tuettu versio. Sen tukiaika päättyy ensi tammikuussa. Jos tarve on pitkäaikaisesti tuetulle Ubuntu-versiolle, on vaihtoehtona siirtyä Ubuntu 16.04 LTS:n käyttöön, mutta tämä edellyttää puhtaan asennuksen tekemistä. Ubuntu 16.04 LTS:n tukiaika jatkuu vuoteen 2021.

Päivitys 5.7.2017 klo 19:31: Ubuntu 17.04:n tukiaika jatkuu ensi tammikuulle.