Androidin kehittäjän Andy Rubinin uusi startup Essential Products lähtee älypuhelinkilpailuun tosissaan. Yhtiö kertoi keskiviikkona, että se on kerännyt sijoittajilta yhteensä yli 300 miljoonaa dollaria rahoitusta.

Sijoittajien joukossa ovat muun muassa kiinalainen nettiyhtiö Tencent sekä Amazonin rahasto Alexa Fund, kertoo Wall Street Journal.

Yritys kertoi myös, että se on varmistanut jälleenmyyntikumppaneista jo suuren kodinkoneketju Best Buyn sekä Amazon.comin.

Essential ei kuitenkaan kertonut edelleenkään, koska sen 699 dollarin hintainen titanium-kuorinen puhelin tulee myyntiin. ”Kerron tarkan päivän viikon kuluessa”, kertoo toimitusjohtaja Niccolo De Masi.

On mahdollista, että Essential yrittää pistää suoraan kampoihin syksyn muiden julkistusten kanssa. Apple esittelee uutuutensa syyskuussa, ja samoihin aikoihin odotetaan myös Samsungin uutta Galaxy Note 8 -puhelinta.

Alkukesästä kerrottiin, että Essential tuo markkinoille paitsi älypuhelimen, myös älykodin käyttöliittymäksi suunnitellun käyttöjärjestelmän, Ambient OS:n.

Lähde: Tivi