Hakkeriryhmä OurMine otti haltuunsa HBO:n ja sen lukuisten suosikkisarjojen, kuten Game of Thronesin Twitter-tilit. Julkaisemissaan ja sittemmin poistetuissa tviiteissä OurMine pilkkaa HBO:n tietoturvaa ja kehottaa olemaan yhteydessä sen parantamiseksi.

Sittemmin HBO on onnistunut häätämään rikolliset Twitter-tileiltään, mutta vahinko ehti jo tapahtua. OurMine ei ole asialla ensimmäistä kertaa. Ryhmän ”saavutuksiin” lukeutuvat muun muassa Facebookin nokkamiehen, Mark Zuckerbergin sekä Netflixin Twitter-tilien murtaminen.

HBO:n Twitter-tilin kautta julkaisemassaan tviitissä OurMine pilkkaa tuotantoyhtiön tietoturvaa. ”OurMine täällä, testaamme vain turvallisuusasetuksianne. HBO, olkaa ystävällisiä ja ottakaa yhteyttä tietoturvanne päivittämiseksi: ourmine.org > Contact”, tviitissä todetaan.

Samaan aikaan erillinen, ”neljännen aallon HBO-vuodoksi” kuvailtu HBO:lta varastettu tietopaketti julkaistiin netissä. Mashablen mukaan uusi vuoto ei ole yhtiölle yhtä kiusallinen kuin aiemmin. Esimerkiksi uusia Game of Thrones -jaksoja ei vuodettu julki.

Se tuskin lämmittää HBO:n mieltä, sillä yhtiön Espanjan versio ehti jo korkeimman omakätisesti lipsauttaa verkkoon Game of Thronesin seitsemännen tuotantokauden kuudennen jakson, joka on tarkoitus esittää palvelussa vasta ensi sunnuntaina.

”Neljännen aallon HBO-vuoto” sisältää kuitenkin ’kaikkea Westworldin toisen tuotantokauden kuvausaikataulusta 27 Game of Thronesin seitsemännen tuotantokauden kuvauspäiväkirjaan sekä runsaasti sisäpiiritietoa’, Betanews kirjoittaa.

Viranomaistutkinnasta johtuen HBO ei suostu kommentoimaan tapausta enempää kuin se on tähän asti tehnyt.