Suomalainen matkapuhelinalan startup HMD Global on julkistanut seuraavan Nokia-älypuhelimensa, jota yhtiö kutsuu ensimmäiseksi lippulaivatuotteekseen.

”Nokia 8 on huikea insinöörityönnäyte”, HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela sanoo. Erityisesti materiaaleihin sekä designiin ja rakenteeseen on panostettu, vaikka HMD ei haluakaan vertailla tuotettaan johtaviin valmistajiin Appleen, Huaweihin tai Samsungiin.

HMD:n markkinointijohtaja Pekka Rantala sanoo, että Nokia 8 saadaan myytiin lähiaikoina, ja Suomeen yritys aikoo tuoda sen ensimmäisten maiden joukossa.

 Valokuvauksessa uutta ovat ”bothiet”, eli Nokia 8:n etu- ja takakameroilla voidaan kuvata ja jakaa kuvia ja videoita yhtäaikaisesti vaikka yhteisöpalvelu Facebookissa tai videopalvelu Youtubessa.

”Nokia 8 on suunnattu niille, jotka haluavat myös tuottaa omaa sisältöä. On mukavaa, että voimme tuoda aidosti uusia kokemuksia”, kertoo Rantala.

HMD ei mielellään korosta laitteidensa teknisiä ominaisuuksia, mutta torstai-iltana Lontoossa julkistetussa Android-älypuhelimessa on paljon uutta ja aiempia HMD:n malleja kehittyneempää. Laitteessa on kolme kameraa: kaksi tuplasalamavaloilla varustettua 13 megapikselin kameraa takana sekä yksi 13 megapikselin kamera edessä.

Toinen takakamera on mustavalkoinen, ja sen tehtävä on tuottaa järjestelmäkameroista tuttua syväteräyksen vaikutelmaa. Etukamerassa taas on selfie-kuvausta varten automaattitarkennus ja kasvontunnistus. Lontoon tilaisuudessa HMD Global esittelee yhteistyötään optiikkavalmistaja Carl Zeissin kanssa.

Korpelan mukaan laitteen Qualcomm Snapdragon 835 -mobiilisuoritin on tämän hetken tehokkaimpia.

HMD Global on kehittänyt yhteistyössä Nokian teknologiayksikön kanssa Ozo Audio -tekniikan 360-äänen, jonka avulla voidaan äänestä vaientaa puhuja tai taustayleisö tilanteen mukaan.

 

Ohuimmillaan vain neljän millimetrin paksuinen Nokia 8:n kuori on jyrsitty ja ionisoitu yhdestä alumiinipalikasta. Kaarevassa rungossa ei ole lainkaan vain suoraa pintaa. Antennit on sijoitettu alas ylös niin, etteivät kädet vahingossakaan peitä niitä, Ossi Korpela perustelee.

Värivaihtoehdot ovat tummanharmaa ja sininen, ja myöhemmin myös kiiltäväpintainen sininen ja kupari.

HMD:n aiempia Nokia-älypuhelimia on tilattu enemmän kuin yritys on pystynyt toimittamaan. Rantala sanoo, että kokemuksista on otettu opiksi, ja Nokia 8 tulee nopeasti myyntiin.

Kansainvälinen hinta-arvio veroineen on noin 600 euroa. Suomen hinnan ja saatavuuden HMD Global lupaa kertoa lähiaikoina.

HMD:n johto vahvisti, että yritys on kahdeksan kuukauden toiminta-aikanaan myynyt useita miljoonia Android-älypuhelimia ja kymmeniä miljoonia peruspuhelimia.

Yhtiön kunnianhimoinen tavoite on myydä lähitulevaisuudessa kymmeniä miljoonia älypuhelimia vuosittain.

”Olemme viime vuonna aloittanut startup-yritys, joka on kahdeksassa kuukaudessa tuonut markkinoille kahdeksan uutta tuotetta.”

Lähde: Tekniikka&Talous