Pc-koneiden tehossa ei ole pitkään aikaan nähty varsinaisia loikkauksia, mutta Intelin uusien sirujen tullessa sellainen on luvassa.

Mashable kirjoittaa, että Intelin uusimmilla Kaby Lake Refresh -suorittimilla varustettuja koneita ryhdytään toimittamaan syyskuussa. Kahdeksatta sukupolvea edustavien mobiilisuorittimien sanotaan olevan lähes kaksi kertaa nopeampia kuin seitsemännen polven Skylake-perheen. Pääasiassa suorituskykyero johtuu siitä, että uuden sukupolven mobiilisuorittimissa on kahden sijaan neljän ydintä.

Tehoero on niin suuri, että sen huomaa jopa tavallisessa nettiselailussa. Nopeusero kasvaa, kun mennään vaativampiin tehtäviin. Esimerkiksi 4K-videon renderöinnissa ero on huimaava, jos vertailukoneeksi otetaan viiden vuoden ikäinen mylly. Vanhemmalla koneella vajaan kahden minuutin mittaisen videon renderointiin menee 45 minuuttia, Kaby Lake Refresh -koneella homma sujuu 3 minuutissa. Näin vakuuttaa Intel.

Mashablen mielestä vertailu viisi vuotta vanhaan koneeseen on paikallaan, koska tuon ajan keskivertokansalainen kannettavaansa käyttää. Eli jos nyt on aika vaihtaa läppäri uuteen, eron vanhaan todella huomaa.

Ensimmäiseksi syyskuussa on odotettavissa juuri kannettavia Kaby Lake Refresh -koneita laajana aaltona. Pöytäkoneiden kahdeksannen polven suorittimet tulevan myöhemmin syksyllä.

Lähde: Tivi