Microsoft esitteli huhtikuussa Windows 10 Creators Update -päivityksen julkaisun yhteydessä uusia yksityisyysasetuksia. Samalla yhtiö myös avasi sanaisen arkkunsa siitä, millaista tietoa käyttöjärjestelmä käyttäjästään todellisuudessa kerää. Sittemmin palaute on ollut positiivista.

Microsoftin Windows 10 sai alkuaikoina laajaa kritiikkiä yksityisyyden surkeasta tilasta. Käyttöjärjestelmä soitteli kotiin vähän väliä, ja tietoja käyttäjästä kerättiin erittäin laajamittaisesti.

Jopa viranomaiset joutuivat puuttumaan Microsoftin loputtomaan tiedonjanoon. Seurauksena Redmondin jätti otti lusikan kauniiseen käteen ja lisäsi Windows 10:n yksityisyysasetusten läpinäkyvyyttä.

Microsoft saksi perustasolla kerättävän tiedon määrän jopa puoleen osana Creators Updaten uusia yksityisyysasetuksia. Pellin alle tehtiin myös muita käyttäjän yksityisyyttä parantavia muutoksia. Nyt ne alkavat Microsoftin mukaan kantaa hedelmää.

Yhtiön yksityisyyspomo Marisa Rogers suitsuttaa Microsoftin uutta lähestymistapaa. Rogersin mukaan jopa 71 prosenttia käyttäjistä on päättänyt määritellä käyttöjärjestelmän lähettämään Redmondiin täydelliset telemetriatiedot, joita Microsoft omien sanojensa mukaan käyttää Windows 10:n käyttökokemuksen parantamiseen.

Rogers huomauttaa, että viimeaikainen palaute Windows 10:n yksityisyysasetuksista on ollut erittäin positiivista. Yhtiö lupaa hyödyntää käyttäjäpalautetta Windows 10:n kehityksessä myös jatkossa.