Microsoft ilmoittaa, että sen alustariippumaton, avoimen lähdekoodin ohjelmointikehys .NET Core 2.0 on valmis ja ladattavissa.

.NET on alun perin Microsoftin kehittämä ja vahvasti Windows-taustainen kirjasto ohjelmistokomponentteja. Alkuperäinen avoimen lähdekoodin .NET Core julkaistiin vuoden 2016 kesäkuussa.

Microsoft päivittää ohjelmointikehyksiään samalla kertaa laajemminkin: samaan aikaan julkaistaan myös ASP.NET Core 2.0, Entity Framework Core 2.0 sekä .NET Standard 2.0 -spesifikaatiot.

Alun perin Microsoft halusi säännönmukaistaa sovellusten ohjelmointirajapintoja eri .NET-versioiden kesken NET Coren ja .NET Standardin avulla.

Microsoft kertoi, että rajapintojen määrää on kasvatettu huomattavasti: .NET Standard 1.6:ssa oli 13 000 rajapintaa, kun uudessa .NET Standard 2.0:ssa rajapintoja on mukana 32 000. .NETin toiminnan varmistaminen kaikkialla on keskeinen osa Microsoftin kehitysstrategiaa, kirjoittaa ZDNet.

Alustariippumattomuus näyttää olevan Microsoftin linja. Windows 10:n omat sovellukset ovat yhtiölle nekin tärkeitä, mutta ajan myötä yhä vähemmässä määrin, arvelee ZDNetin Microsoft-spesialisti Mary Jo Foley.