Disney yllätti ilmoittamalla oman suoratoistopalvelun lanseeraamisesta vuonna 2019. Netflixin kannalta tilanne vaikutti pahalta: miten kävisi supersuosittujen Marvel- ja Star Wars -elokuvien? Tällä hetkellä Netflix paljastaa neuvottelevansa Disneyn tärkeimmän sisällön säilyttämisestä omassa palvelussaan.

Netflix haluaa vastaisuudessakin pitää katalogissaan Star Wars- ja Marvel-elokuvia, joiden oikeudet kuuluvat Disneylle, Engadget kirjoittaa.

Netflixin Ted Sarandos näkee Disneyn tulevan suoratoistopalvelun enemmänkin Netflixin sisältöä täydentävänä palveluna, jossa olisi saatavilla runsaasti koko perheelle tarkoitettua viihdettä.

Sarandos myöntää, että keskusteluja Lucasfilmin sekä Marvelin sisältöjen säilyttämisestä vuoteen 2019 ja sen yli käydään parhaillaan. Disney valitsi reilu vuosi sitten Netflixin sen omien sisältöjen esittäjäksi yksinoikeudella. Tuolloin liikkui jopa huhuja siitä, että Disney valmistautuisi ostamaan koko Netflixin.

Disneyn toimitusjohtaja Bob Igerin mukaan päätöstä Marvel- ja Star Wars -elokuvien tulevaisuuden kodista ei ole lyöty lukkoon. Sarandos myöntää, että Disneyn veto oli odotettu. Juuri siitä syystä Netflix alkoi panostaa omaan sisältöönsä viisi vuotta sitten.