Musiikkipalvelu SoundCloudin vaikeuksista on uutisoitu useasti kesän aikana. Yhtiön tulevaisuus onkin todellisella vedenjakajalla tänään perjantaina. Yrityksen on saatava jostain lisää rahaa, muutoin edessä on palvelun lopettaminen tai myyminen.

SoundCloud on pyytänyt aiemmin tällä viikolla nykyisiltä sijoittajiltaan 169,5 miljoonan dollarin lisärahoitusta. Tarjoukseen odotetaan kieltävää tai myöntävää vastausta viimeistään tänään perjantaina, kertoo Axios.

SoundCloud on kerännyt tähän mennessä pääomasijoituksia yhteensä yli 230 miljoonaa dollaria, ja velkaakin on TechCrunchin mukaan otettu 70 miljoonaa dollaria. Rahoiksi palvelulla ei kuitenkaan ole onnistuttu lyömään. Yhtiön nykyiseksi arvoksi on arvioitu 150 miljoonaa dollaria. Vielä muutama vuosi sitten SoundCloudin arvo oli jopa 700 miljoonaa dollaria.

Toimitusjohtaja Alexander Ljungin mukaan SoundCloud ei pystyisi jatkamaan toimintaansa, jos rahoitusta ei tule.

SoundCloudin rahavaikeudet ovat olleet tiedossa jo pitkään. Yhtiö osti itselleen lisäaikaa heinäkuussa irtisanomalla 40 prosenttia työntekijöistään.

SoundCloud kertoi keväällä, että sen musiikkipalvelulla on noin 175 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää.