Microsoft lupaa tarjota tietoturvayhtiöille enemmän aikaa viimeisteillä tuotteensa yhteensopivaksi Windows 10:n viimeisimmän version kanssa ennen sen julkaisua. Taustalla painaa Kasperskyn kirjaama virallinen valitus.

Tietoturvayhtiö Kaspersky teki Microsoftin toiminnasta kirjallisen valituksen EU:lle sekä Venäjän valvontaviranomaisille. Kasperskyn mukaan Microsoft estää tahallaan kolmannen osapuolten tietoturvaohjelmiston toiminnan Windows 10:ssä, jotta yhtiön oma Defender-tietoturva menestyisi paremmin. Microsoft on kiistänyt Kasperskyn väitteet.

Kasperskyn väitteiden mukaan Microsoft ei tarjoa tietoturvaohjelmistojen valmistajille riittävästi aikaa viimeistellä tuotteitaan Windows 10 -yhteensopiviksi ennen seuraavan version julkaisua. Microsoft lupaakin nyt parantaa kolmansien osapuolten mahdollisuuksia testata ohjelmistojaan hyvissä ajoin ennen seuraavan ominaisuuspäivityksen julkaisua asiakkailleen, Softpedia kirjoittaa.

Lisäksi Microsoft lupaa tarjota tietoturvaohjelmistojen valmistajille mahdollisuuden kehittää omia ilmoituksia, joilla käyttäjää informoidaan tietoturvaohjelmiston vanhenemisesta.

Kasperskyn valituksen mukaan varoittavat ilmoitukset on oletusarvoisesti haudattu käyttöjärjestelmän syvyyksiin, jolloin ne saattavat mennä käyttäjältä ohi. Microsoft hyötyy tästä Kasperskyn mukaan siten, että Defender-antivirus pamahtaa päälle heti, kun kolmannen osapuolen virustorjunta vanhenee ja kytkeytyy pois käytöstä.

Kaspersky ei ole vielä kommentoinut Microsoftin lupaamia muutoksia, joiden on tarkoitus tulla voimaan myöhemmin syksyllä julkaistavan Fall Creators Updaten myötä.

Päivitys 10.8.2017 klo 12:12: MSPowerUserin mukaan Kaspersky on tyytynyt Microsoftin lupaamiin muutoksiin ja pitää asiaa loppuunkäsiteltynä.