FBI on paljastanut lisää työkaluja, joilla se voi onkia haluamiansa käyttäjiä esiin anonyymista Tor-verkosta. Viranomaiset saivat hiljattain kiinni laittomia uhkauksia tehneen miehen, joka kiristi alaikäisiltä uhreiltaan alastonkuvia, kertoo Motherboard.

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi lähetti ”Brian Kil” -nimellä toimineelle miehelle uhrin nimissä elokuvatiedoston, johon oli lisätty salainen koodinpätkä. Kun mies katsoi ”myrkytetyn videon”, se paljasti samalla viranomaisille hänen ip-osoitteensa.

Ip-osoitteen avulla FBI sai selville miehen fyysisen osoitteen ja sai kerättyä riittävät todisteet, joiden perusteella oli syytä epäillä hänen osallisuuttaan kiristyksiin.

Motherboardin mukaan FBI on käyttänyt samankaltaisia hakkeritemppuja aiemminkin kohdistettuihin iskuihin. Toukokuussa Forbes kertoi tutkimuksesta, jossa FBI injektoi koodia Word-tiedostoon.

Koodi on osa FBI:n NIT-työkalupakkia (Network Investigative Technique), johon kuuluu myös haittaohjelmia, järjestelmien haavoittuvuuksia sekä muita hakkeritekniikoita. Niiden käyttämiseen FBI tarvitsee oikeuden luvan.

Temppu ei todista, että Tor-verkossa olisi varsinaista aukkoa – vain sen, että anonymisoivan verkon suojissakaan rikollinen ei ole aina täysin suojassa.
Lähde: Tivi