Suuri pelijulkaisija Ubisoft avaa uuden studion pohjoismaihin, ja tällä kertaa kohteeksi valikoitui Tukholma. Assassins Creed, Far Cry, Tom Clancy ja Rayman -brändeistään tunnetulla Ubisoftilla on useita yhteistyötä tekeviä studioita ympäri maailmaa. Suomessa ei ole Ubisoft-nimellä toimivaa pelistudiota, mutta yhtiö omistaa Helsingissä Trials-pelit kehittäneen Redlynxin.

Ruotsissa Ubisoft on aiemmin toiminut Malmössä sijaitsevan Massive Entertainmentin kautta. Ubisoftin tiedotteen mukaan uusi tukholmalaisstudio tulee tekemään yhteistyötä Massiven kanssa tulevan, James Cameronin elokuvaan perustuvan Avatar-pelin parissa.

Yhtiön mukaan Tukholman studiolla tulee olemaan töitä 200 hengelle seuraavan kahden vuoden sisällä. Uutta studiota siirtyy johtamaan myös Tukholmassa sijaitsevan DICE-studion Patrick Bach.

”Tukholmaan keskittyvä Ubisoft Stockholm tulee jatkamaan Ubisoftin hyödyntämää yhteistyötapaa, jossa eri pelistudiot ympäri maailmaa osallistuvat valtavien peliprojektien tekemiseen omilla erikoisosaamisalueillaan. Malmön lisäksi myös muut pohjoismaiset Ubisoft-studiot, kuten Helsinki, Oslo ja Kööpenhamina ovat vain lyhyen lentomatkan päässä”, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Lähde: Talouselämä