Wifi-yhteyden varassa verkon käyttäminen kännykällä ei vielä nykypäivänäkään tahdo sujua liikkeellä ollessa. Vaikka tarjolla olisi jatkuvasti jokin aiemmin käytetty tukiasema, pitää jokaiseen yleensä kirjautua sisälle erikseen ja se katkaisee verkonkäytön.

Seuraavan Androidin mukana asiaan saattaa tulla parannus, Android Authority uutisoi. Uutissivuston mukaan mukaan Passpoint-tekniikka voisi muuttaa wifin käyttökokemuksen liikkeellä ollessa enemmän mobiilidatayhteyden käytön kaltaiseksi.

Wi-Fi Alliance esitteli Passpoint-standardin jo 2012, mutta sitä ei ole vielä laajasti alettu hyödyntämään. Hotspot 2.0 -nimelläkin tunnetun tekniikan ideana on poistaa tarve sisäänkirjautua ja varmentaa salattu yhteys aiemmin kerran yhdistettyyn wlan-tukiasemaan ja samalla tarjota WPA2-tason turva yhteydelle.

Android 8.0 Oreo tukee Wi-Fi Passpointin käyttämistä. Mutta se ei aivan yksin riitä: myös Android-valmistajien pitää tukea sen käyttämistä valmistamassaan puhelimessa. Ainakin Googlen tuki on askel jouhevamman wifin käytön suuntaan.