Applesta bloggaava John Gruber on varma, että äskettäin tapahtunut jättiläismäinen iPhone-tietovuoto ei ollut vahinko, vaan sen taustalla olisi Applen oma työntekijä.

Applelta lipsahti julki massiivinen tietopaketti iOS 11:n ominaisuuksista sekä uusista, syyskuun 12. päivänä julkistettavista iPhone-älypuhelimista.

Gruber uskoo, ettei Apple olisi niin huolimaton, että tiukasti varjellut salaisuudet pidettäisiin kenen tahansa saatavilla. Hänen mukaansa joku vuoti julki tahallaan ”Golden Master” -koontiversiot uuden iPhonen käyttöjärjestelmästä. Kyseessä on viimeinen valmis versio, joka on tarkoitus lähettää kehittäjille.

Gruberin mukaan Golden Masterin sisältöä säilytettiin julkisessa tietokannassa, mutta siihen käsiksi päästääkseen piti ensin selvittää hyvin pitkä url-osoite, jota olisi käytännössä mahdotonta arvata, Cnet kirjoittaa.

Gruber maalaa vuodosta synkkää kuvaa. Hänen mukaansa nyt paljastui enemmän yllätyksiä kuin koskaan Applen historiassa. Tiedot vuotanut oletettu työntekijä on tällä hetkellä Cupertinossa erityisen epäsuosittu henkilö.

Monet eivät kuitenkaan allekirjoita Gruberin väitteitä. He tarratuvat toivoon, että kyseessä olisi Applen tahallinen harhaanjohtamiskampanja, ja varsinainen potti räjäytettäisiin tiistaina.