Dubai haluaa olla itsenäisesti toimivien kyytipalveluiden ykkönen. Ilmataksipalvelukonseptia ehti kokeilla jo maan kruununprinssi, sheikki Hamdan bin Mohammed.

Bin Mohammedin lennolla oli tosin pituutta vain 200 metriä, mutta kaikesta päätellen se sujui mainiosti, Techspot kirjoittaa. Testilento suoritettiin saksalaisen Volocopterin valmistamalla kaksipaikkaisella itseohjautuvalla lennokilla, joka muistuttaa miniatyyrihelikopteria.

Dubain lopullisena tavoitteena on tarjota itsenäistä kyytipalvelua lennokeilla, jotka pystyvät lentämään ilman pilottia tai ihmisen puuttumista peliin jopa 30 minuutin ajan.

Toiveissa on, että kyytipalvelusta tulisi yhtä saumaton kuin esimerkiksi Lyft tai Uber, jossa asiakas tilaa ilmataksin älypuhelinsovelluksella ja siirtyy odottamaan Volocopterin saapumista lähimmälle Voloport-”lentoasemalle”.

Itsenäisen lennokin toimintaan liittyy luonnollisesti myös turvallisuusriskejä, kuten virran katoaminen kesken lennon. Hätätilanteita varten kopterit on tarkoitus varustaa muun muassa hätälaskuvarjoilla, vararoottoreilla sekä älykkäällä järjestelmällä, joka osaa vältellä lennon aikana eteen osuvia kohteita, kuten lintuja.