Gnome-työpöytäympäristön versio 3.26 on luvassa myöhemmin tänään keskiviikkona. Uusi versio tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, ja tuttuun Gnome-tyyliin olemassaolevia ominaisuuksia myös poistetaan.

Gnome 3.26 ei ole ominaisuuksiensa puolesta aivan yhtä suuri muutos kuin viime maaliskuussa julkaistu 3.24, mutta päivitys tarjoaa joka tapauksessa kauan toivottuja suorituskykyparannuksia ja uusia ominaisuuksia, kuten hakutoiminnon parantaminen.

Gnomen hakutoiminnon kautta voidaan nyt etsiä myös järjestelmätoimintoja, kuten tietokoneen sammuttaminen tai uudelleenkäynnistäminen. Lisäksi paranneltu hakutoiminto näyttää hakuun sopivia sovelluksia ja käyttäjän omia tiedostoja.

Gnomen asetuskeskus on kokenut mullistuksen. Kuvakkeiden sijaan sovellus on nyt jaettu kategorioihin, joiden kautta työpöytäympäristön yksittäisiä asetuksia voidaan muokata. Lisää asetuksia on mahdollista muutella asentamalla Lisäasetukset-työkalu (Gnome Tweaks).

Gnome 3.26 poistaa käytöstä ruudun vasemmassa alalaidassa majailleen sovelluskuvaketarjottimen (Legacy system tray). Esimerkiksi Skype- ja Slack-pikaviestimet ovat sijoittaneet tilakuvakkeensa oletusarvoisesti piilossa majailevaan sovelluskuvaketarjottimeen. Tilakuvakkeet voi vastaisuudessa siirtää yläpalkkiin esimerkiksi TopIcons Plus -lisäosan avulla.

Gnomen oma Nautilus-tiedostoselain on edelleen ominaisuuksiensa puolesta vajavainen. Nautilus ei esimerkiksi edelleenkään tarjoa mahdollisuutta luoda kontekstivalikon kautta uusia tiedostoja ilman kikkailua. Lisäksi Gnomen animaatiot kärsivät edelleen tahmailusta, joskin tilanne on parantunut huomattavasti Gnome 3.24:n ajoista, kiitos uuden version suorituskykyparannusten.

Uusi Gnome nähdään muun muassa osana lokakuussa julkaistavaa Ubuntu 17.10 Artful Aardvarkia.