Disney aikoo näyttää omassa suoratoistopalvelussaan Star Wars- ja Marvel-elokuvia yksinoikeudella. Kyseessä on märkä rätti Netflixin kasvoille.

Disney ilmoitti lanseeraavansa oman suoratoistopalvelun vuonna 2019. Heti alkuun tuli selväksi, että Disneyn ja Pixarin oma sisältö nähdään palvelussa yksinoikeudella, mutta muun muassa Netflixillä haudottiin toiveita siitä, että Star Wars- ja Marvel-elokuvat pysyisivät yhä talossa.

Disneyn toimitusjohtaja Bob Igear kuitenkin vahvistaa nyt Netflixin pahimmat pelot: Star Wars ja Marvel siirtyvät Disneyn siipien suojaan yksinoikeudella.

Disneyn ja Pixarin sisältöjen menetys olisi tuskin hetkauttanut juurikaan Netflixin asiakkaita, ainakaan lapsettomia, mutta Star Warsia tuottavan Lucasfilmin ja Marvel Studiosin sisältöjen karkaaminen kilpailijalle varmasti kirpaisee monia, Techspot kirjoittaa.

Netflixin mukaan se neuvottelee sisällöistä usealla eri rintamalla. Mukana on keskusteluja myös voimassaolevan sopimuksen jatkosta Marvel TV:n kanssa, mutta mikään ei takaa sitä, ettei oikeudet omistava Disney omisi myös tätä tulevaisuudessa, Techspot huomauttaa.