Brittiläinen Station X System ja Manjaro ilmoittivat yhteistyöstä. Se realisoituu Station X Spitfire Manjaro Special Edition -läppärin muodossa. Valmistaja kuvailee laitetta ”raudan ja ohjelmiston täydelliseksi liitoksi.”

Station X Spitfire Manjaro Special Edition ei ole aivan perinteinen ratkaisu. Tavallisesti Linux-läppärit toimitetaan jakeluversion iso-levykuvalla esiladattuina, OMGUbuntu kirjoittaa. Manjaron ja Station X:n yhteistyö menee kuitenkin syvemmälle.

Läppäri on toteutettu tiiviissä yhteistyössä molempien tiimien kesken. Manjaron kehitystiimi on tuunannut omaa Xfce-työpöytään perustuvaa versiotaan toimimaan paremmin juuri Spitfiren kanssa, OMGUbuntu huomauttaa. Spitfiren kannesta löytyy jopa Manjaron logo.

Laitteessa on 13,3 tuuman fullhd-näyttö, sekä taustavalaistu näppäimistö. Spitfiren sisuksista löytyy Intelin seitsemännen sukupolven suoritin, joko Core i5-7200u @ 2,2 GHz tai vaihtoehtoisesti Core i7-7500u @ 2,7 GHz. Keskusmuistia laitteeseen on mahdollista lisätä korkeintaan 32 gigatavun verran.

Manjaro on kasvattanut lähivuosina suosiotaan. Se perustuu Arch Linuxiin, eli kyseessä on niin sanotulla rolling release -periaatteella päivittyvä Linux-jakelu, joka tarjoaa aina käyttäjälleen ”uusinta uutta”.

Spitfiren ennakkotilaukset alkavat 13. lokakuuta. Manjaro-version hinnaksi kaavaillaan noin 850 puntaa.