Amerikkalainen kauppaketju Best Buy on päättänyt vetää Kasperskyn tietoturvatuotteet pois tuotekatalogistaan. Syynä on epäillyt Venäjä-kytkökset.

Tietoturvayhtiö Kaspersky on viihtynyt otsikoissa kesällä. Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan Kasperskyn tuotteet eivät ole luotettavia, sillä ohjelmistovalmistajalla ja erityisesti sen perustaja Eugene Kasperskylla on liikaa yhteyksiä Venäjän hallitukseen ja venäläisiin tiedustelupalveluihin.

Monet julkisen sektorin toimijat ovat päätyneet poistamaan Kasperskyn tuotteet luotettavien tietoturvatoimittajien listalta.

Best Buy perustaa poisvetopäätöksensä viranomaisten suosituksiin sekä mediassa esillä olleisiin tietoihin.

Kauppaketjun edustaja myöntää Star Tribunessa julkaistun artikkelin tietojen pitävän paikkansa, mutta ei suostu kommentoimaan niitä laajemmin, The Verge kirjoittaa. Best Buy muistuttaa, että vaikka väitteitä Kasperskyn luotettavuudesta ei ole virallisesti tutkittu, on tapauksessa ”liikaa avoimia kysymyksiä”.

Best Buyn mukaan asiakkaat, jotka ovat ehtineet hankkia Kasperskyn tuotteita tai joilla on voimassa aktiivinen tilaus, voivat palauttaa ne seuraavan 45 päivän aikana. Best Buy tarjoaa myös mahdollisuutta vaihtaa Kasperskyn tuotteet jonkin toisen tietoturvaohjelmistovalmistajan tuotteisiin.