Battlerite on indiestudio Stunlockin tekemä mätkintäpeli, joka tähtää esports-tasoiseen mättämiseen. Early Accessissa viihtynyt peli on viimein hiottu liki valmiiksi, ja julkaisupäivä on jo lyöty lukkoon.

PC Gamerin mukaan Battlerite on ollut Early Accessissa maksullinen, mutta lopullinen julkaisu on free-to-play -mallia, eli peruspelaaminen ei maksa mitään mutta pelin sisäiset mikro-ostokset kyllä.

Joukkuepohjaisen Battleriten virallinen julkaisupäivä on 8. marraskuuta, mutta sitä edeltää tilaisuutta juhlistava ilmaisviikko. 25.9. – 1.10. välisenä aikana pelin koko sisältöön voi tutustua maksutta, ja jos ei malta odottaa marraskuuhun asti, Early Access -ajan viimeisinä viikkoina pelin saa kympillä.

Sinänsä tuntuu kummalta ajatus maksaa free-to-play -pelistä kymppi ennen kuin se julkaistaan, mutta onhan siinä tietty jujunsa. Muutaman viikon aikana saa harjoitella pelin koko sisällöllä ja siten saada hyvää treeniä lopullista versiota varten, ja EA-versiossa taitaa olla kaikki sisältö nähtävillä siinä missä lopullisessa versiossa niistä pitää maksaa mikromaksuja.