Uudet iPhonet eli iPhone 8, 8 Plus ja sekä iPhone X tukevat pikalatausta, kuten valtaosa uusista kalliimman pään puhelimista, 9to5Mac huomioi. Ominaisuutta ei ole liiemmin mainostettu, mutta se on kuitenkin mainittu laitteiden ominaisuuslistassa yhtenä kohtana monista.

Apple lupaa pikalatauksen täyttävän akun 50 prosentin varaukseen 30 minuutissa.

Puhelinten mukana toimitettavalla laturilla pikalataus ei kuitenkaan toimi, vaan siihen vaaditaan erillinen usb-c-liitännän lightning-porttiin tuova kaapeli. Syy erikoiselle yhdistelmälle on se, että Apple käyttää usb-c-standardin mukaista Power Delivery -ominaisuutta.

Apple myy tarvittavaa usb-c-lightning-kaapelia 29 euron hintaan (metrin mittainen versio) sekä Mac-koneille tarkoitettua usb-c-virtalähdettä 59 euron hintaan. Onneksi jälkimäisen voi korvata millä tahansa usb-c-laturilla, joka tukee Power Delivery -tekniikkaa.

Täysin uutta pikalataus ei Applellekaan ole, vaan vastaava ominaisuus on ollut tarjolla jo 10,5 tuuman iPad Pro -mallissa sekä päivitetyssä 12,9 tuuman iPad Pro -mallissa.