”Your Windows is Banned” -huijausviestiä Windowsin lukitusruudussa esittävä haittaohjelma on tehnyt paluun. Kiusankappale havaittiin ensimmäisen kerran viime vuoden lopulla. Tuolloin ”uuden Windows-lisenssin” olisi voinut hankkia 100 dollarin hintaan. Nyt sen voi tehdä bitcoineilla puoleen hintaa.

Huonolla englannilla kirjoitettu huijausviesti esitetään tartunnan saaneen koneen lukitusnäytöllä. Viestissä kerrotaan, että Windows on laitettu jäähylle, sillä Microsoft on havainnut tietokoneessa uhan, jota ei voida ratkaista.

Käyttäjää kehotetaan hankkimaan uusi Windows-lisenssi suorittamalla bitcoin-valuuttasiirto, jonka rahallinen arvo on 50 dollaria.

Käyttäjälle tarjotaan myös mahdollisuutta valita vaihtoehto numero kaksi, jonka väitetään tuhoavan tietokoneen kiintolevyn sisällön.

Kyseessä on tökerö huijaus, johon ei kannata langeta, Fossbytes kirjoittaa. Huijaus on suunnattu noviiseille, jotka eivät ole vielä täysin perillä internetin vaaroista. Rikolliset ovat lisänneet huijausviestiin myös url-osoitteen, jota ei kannata avata.

Asiasta alun perin kirjoittaneen The Merklen tiedoista ei selviä, millä mekanismilla haittaohjelma leviää ja miten siitä pääsee eroon. Malwaretips-sivusto tarjoaa kuitenkin jonkinlaiset ohjeet kiusankappaleen selättämiseksi.