Elon Musk on kuuluisa varovaisesta suhtautumisestaan tekoälyyn: hän on todennut sen olevan suurempi riski kuin Pohjois-Korea ja jopa todennäköinen syy kolmanteen maailmansotaan.

Google julkaisi viime viikolla uuden tekoälyyn pohjautuvan Clips-kameran, joka ottaa automaattisesti kuvia perustuen esimerkiksi kasvojentunnistukseen. Laittessa on pieni led-valo, joka paljastaa kuvan ottamisen, mutta käyttäjä ei tätä välttämättä edes huomaa.

Musk sivaltaa Clips-uutuutta Twitterissä ja toteaa, että ”se ei edes vaikuta viattomalta”.

Google ei ole kommentoinut viestiä Twitterissä. Yhtiön edustaja kuitenkin kommentoi asiasta kysyneelle Cnetille, että laitteen tarkoituksena hetkien tallentaminen: sen avulla ”tärkeistä ihmisistä” voidaan ottaa 7 sekunnin mittaisia videopätkiä.

”Kaikki koneoppiminen tapahtuu kamerassa, eikä Clips ole yhdistetty internetiin tiedonsiirtoa varten. Kuten missä tahansa perinteisessä digikamerassa, mitään ei lähde kamerasta ennen kuin päätät tallentaa ja jakaa sen”.

Yhtiö markkinoi laitetta perheille. Clips voisikin olla mielenkiintoinen tallennusväline lasta hoitavien sukulaisten muistojen tallentamiseen. Salaa kuvia napsivassa laitteessa on kuitenkin kieltämättä myös jotakin häiritsevää.

Lähde: Tivi