Facebook on julkaissut uudet aiempaa halvemmat virtuaalilasit, joilla se tavoittelee virtuaalitodellisuudelle laajempia yleisöjä. Oculus Go -lasien hinta tulee olemaan vain 199 dollaria, yhtiö kertoo blogissaan. Facebookin omistaman Oculuksen Rift-lasit maksoivat julkaisun aikaan noin 1,5 vuotta sitten 599 dollaria, joskin hinta on laskenut merkittävästi.

Oculus Go -lasit eivät tarvitse tietokonetta vaan ne ovat täysin itsenäinen yksikkö. Koska laskenta tapahtuu laseissa, ne ovat myös täysin langattomat ja siksi kätevämmät käyttää.

Halvemmasta hinnastaan huolimatta joiltain osin Oculus Go on jopa parempi kuin kalliimpi Rift. Esimerkiksi näytön tarkkuus on kasvanut 2560 x 1440 tasolle, kun Riftin lukema on 2160 x 1200. Go perustuu kahteen lcd-näyttöpaneeliin, joita Facebook kuvailee todennäköisesti virkistystaajuuteen liittyvällä sanalla ”fast-switch”. Tarkkoja lukemia ei kuitenkaan ole julkaistu.

Uutta ovat myös linssit, joiden Facebook kertoo tarjoavan isomman katselukulman sekä vähemmän heijastuksia.

Oculus Go:ssa on mukana kaiuttimet sekä 3,5 millimetrin ääniliitäntä kuulokkeita varten.

Toisin kuin Rift, Oculus Go ei tue virtuaalimaailmoja huoneen mittakaavassa. Käyttäjä ei siis voi kävellä ympäri huonetta, vaan lähinnä katsella ympärilleen. Sovelluksia voidaan ohjata mukana tulevalla pienellä ohjaimella.

Sovellusten osalta Oculus Go on täysin yhteensopiva Samsungin Gear VR -lasien kanssa. Oculus Go:lla on siis valmiina sovellusekosysteemi, kun se tulee myyntiin ensi vuoden alussa.

Lähde: Tivi