Iltalehti kertoo oululaisen Asmo-laturiyhtiön ongelmista. Yhtiökokous asetti viime viikolla yhtiön selvitystilaan.

Selvitysmiehiksi valittiin yhtiön hallituksen jäsenet. Heidän tehtävänä on selvittää ja myydä yhtiön olemassa oleva omaisuus sekä mahdollisesti koko liiketoiminta ja lopuksi lopettaa yritys.

Asmo-laturin isä Asmo Saloranta on parhaillaan poliisin tutkinnassa. Tutkintapyynnön teki toinen oululainen yrittäjä, jonka mukaan koko Salorannan alkuperäinen liikeidea on häneltä varastettu. Saloranta kiisti varastaneensa idean.

Iltalehti uutisoi rikostutkinnasta ensimmäisen kerran elokuussa. Tuolloin poliisi kertoi, että rikosnimikkeitä voivat olla petos tai törkeä petos ja mahdolliset muut rikokset, joita hakija on poliisille ilmoittanut.

Asmon ideana oli, että laturi on paloturvallinen ja sen voi jättää seinään, jolloin laturi itse irrottautuu sähköverkosta.

Asmo keräsi 2015 yli 90 000 dollaria joukkorahoitusta. Rahoitusta hakiessaan Saloranta kertoi inspiraation lähteenä olleesta tapauksesta: anopin talo paloi, koska laturi syttyi tuleen. Pirkanmaan pelastuslaitoksen onnettomuusselosteen mukaan kyseinen palo syttyi terassilla olleesta ulkogrillistä.

Lue koko artikkeli Iltalehdestä.