Jolla on tuonut myyntiin Sailfish-käyttöjärjestelmästään Sonyn Xperia X -puhelimille tarkoitetun version, jota se kutsuu nimellä Sailfish X.

Sailfish X:n hinta on 49,9 euroa ja sen voi ostaa Jollan verkkokaupasta. Jollan mukaan sen on tarkoitettu Sailfish-kehittäjille, yhteisön jäsenille sekä faneille. Yhtiön toimitusjohtaja Sami Pienimäki kuvailee Sony Xperia X:ää kaikkein tehokkaimmaksi laitteeksi, jolla Sailfishia voi nyt käyttää.

Jolla lupaa Sailfish X:n ostajille varsinaisen käyttöjärjestelmän lisäksi Android-sovellusten tuen, ennustavan tekstinsyötön sekä MS Exchange -tuen. Järjestelmälle luvataan ”ainakin” vuoden mittainen virallinen tuki, jonka jälkeen tuki jatkuu uuden ohjelman kautta. Lisäksi asiakkaat saavat asiakaspalvelua.

Edellinen Jollan julkaisema puhelin oli Jolla C vuonna 2016. Tällä hetkellä Jolla ei keskity laitevalmistukseen, vaan sen liiketoimintana on Sailfish-järjestelmän lisensointi esimerkiksi venäläisille ja kiinalaisille yritysasiakkaille.

Muokattu 16.10. Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Sailfishin asennus Xperia X:n tapahtuu Windows-työkalulla.