KDE-kehittäjä Martin Flöser kehottaa valmistautumaan Waylandin tuloon. KDE:llä on ollut huomattavasti Gnome-työpöytäympäristöä suurempia vaikeuksia Waylandin käyttöönotossa. Flöser toivoo, että tilanne korjautuu KDE 5.12:n myötä.

KDE-työpöytäympäristö sai juuri uuden 5.11-version, mutta katseet on suunnattu jo seuraavaan suureen päivitykseen.

Wayland on tehnyt tuloaan Xorgin korvaajana jo pidemmän aikaa. Muun muassa Ubuntu päätti siirtyä Waylandin käyttöön ensi viikolla julkaistavan Ubuntu 17.10 Artful Aardvarkin myötä.

Wayland ei ole vielä täysin kypsä teknologia korvaamaan kauan maisemissa pyörinyttä Xorg-ikkunointijärjestelmää, mutta suuria kehitysharppauksia on viime aikoina nähty.

Flöser toivoo, että KDE 5.12 olisi jo Wayland-valmis versio. Se vaatii kuitenkin Flöserin mukaan perusteellista testaamista.

”Käyttäkää sitä [Waylandia] hakkerointiin, pelaamiseen, selaamiseen ja mihin ikinä tietokonettanne käytättekään. Mutta käyttäkää sitä! Älkää etsikö tekosyitä, vaan käyttäkää sitä! Jos löydätte jotain perusteellisesti rikki olevaa, korjatkaa se tai kirjatkaa bugiraportti! Jos me kaikki vain käytämme Waylandia, sekä ilmoitamme ja korjaamme siinä esiintyviä bugeja, olen varma että [KDE] 5.12 on Waylandin kannalta erinomainen julkaisu”, Flöser sanoo.