Librem 5 -älypuhelin on onnistunut saavuttamaan sille asetetun 1,5 miljoonan dollarin rahoitustavoitteen. Keräysaikaa on jäljellä vielä hieman alle kaksi viikkoa.

Librem 5 on laitevalmistaja Purismin mukaan älypuhelin, jollaisen ihmiskunta ansaitsee mutta jollainen siltä vielä puuttuu. Kyseessä on uusi yksityisyyttään varjelevan käyttäjän lempilelu. Librem 5:n käyttäjän hyppysissä on muun muassa erillinen tappokytkin esimerkiksi laitteen kameralle, mikrofonille sekä wifi-yhteydelle.

”Olen sitä mieltä, että digitaalisten oikeuksien tulisi heijastaa fyysisiä oikeuksia. Meidän Librem 5 -älypuhelimemme siirtää ihmiskunnan lähemmäksi tuota tavoitetta”, Purismin toimitusjohtaja Todd Weaver maalailee.

Joukkorahoitusta on tarkoitus kerätä kampanjan loppuun asti, vaikka 1,5 miljoonan dollarin tavoite onkin jo saavutettu. Librem 5:lle voi osoittaa tukensa 22. lokakuuta saakka. Toimitukset on tarkoitus aloittaa vuonna 2019. 599 dollarin hintaisen laitteen tekniset ominaisuudet tarkentuvat lähempänä julkaisua, mutta toistaiseksi ne näyttävät seuraavilta:

  • 5 tuuman kosketusnäyttö
  • i.MX6- tai i.MX8-suoritin
  • Vivante-grafiikkapiiri
  • Monitoimiliitäntä
  • Erillinen mobiilikantataajuuskaista
  • 3 Gt lpddr3 RAM
  • 32 Gt eMMC-massamuisti
  • Microsd-korttipaikka
  • Etu- ja takakamera
  • 3,5mm:n kuulokeliitäntä