Joe Belfiore paljastaa Twitterissä, ettei Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmä sen paremmin kuin Windows-älypuhelimetkaan kuulu enää Microsoftin fokukseen.

Belfiore myöntää käytännössä suoraan, että on aika siirtyä muiden käyttöjärjestelmien pariin. Syyn Windowsin epäonnistumisesta puhelimissa hän vierittää pääasiassa sovelluskehittäjien niskaan.

Windows-puhelimille on aina ollut saatavilla sovelluksia hyvin niukasti, eikä sovelluskehittäjillä ole ollut kiinnostusta täyttää tyhjiötä, Neowin kirjoittaa. Microsoft on jopa tarjonnut sovelluskehittäjille rahallisia kannustimia kehittää sovelluksia Windows-alustalle, mutta toistaiseksi tuloksetta.

Kirjoitimme aiemmin, että Bill Gates myönsi siirtyneensä Android-käyttäjäksi. Myös Belfiore vahvistaa siirtyneensä kilpailijan leiriin. Kun edes Microsoft ei enää usko mobiilialustaansa, miksi kukaan mukaan tekisi niin, Neowin kysyy.

Windows 10 Mobilen osalta tilanne jatkuu ennallaan. Belfiore lupaa bugikorjauksia, mutta uusia ominaisuuksia ei enää kannata odottaa. Käytännössä käyttöjärjestelmä on kytkettynä elossapitojärjestelmään, jolla voi olla vain yhdenlainen loppu.