Apple on myöntänyt, että yhtiö hidastaa tahallisesti vanhempia iPhone-älypuhelimia. Applen mukaan kyseessä on asiakkaan etu, sillä ajan kuluessa puhelimissa yleisesti käytettyjen litium-ioni -akkujen kyky tarjota riittävästi virtaa kulutuspiikkien aikana heikkenee. Selitys ei kelpaa amerikkalaismiehelle.

Los Angelesissa asuva Stefan Bogdanovich on päättänyt laittaa alulle joukkokanteen Applea vastaan.

Bogdanovichin mukaan iPhone-älypuhelimien tahallinen hidastaminen ”ei kuulu sopimukseen”. Bogdanovich uskoo, että kyseessä on vain häikäilemätön tapa saada kuluttajat hankkimaan uudempi älypuhelinmalli. Apple ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa Foxnewsille.

Vanhempien iPhone-älypuhelimien tahallinen hidastaminen paljastui, kun useat käyttäjät huomasivat laitteen suorituskyvyn parantuneen akunvaihdon jälkeen.

Apple kertoo julkaisseensa puhelimen suorituskykyä heikentävän päivityksen iPhone 6-, 6s-, SE- sekä iPhone 7 -älypuhelinmalleille. Myöhemmin ominaisuus on tarkoitus ulottaa koskemaan myös muita Applen älypuhelinmalleja.

Applen mukaan akun liian kova rasitus väärään aikaan, kuten esimerkiksi kylmässä ulkoilmassa talvella, voi johtaa puhelimen äkilliseen sammumiseen.