Ruotsalainen operaattori Bahnhof jatkaa taisteluaan asiakkaidensa yksityisyyden turvaamiseksi. Operaattori on kieltäynyt paljastamasta käyttäjätietoja niin tekijänoikeustrolleille kuin oikeille viranomaisillekin. Bahnhofin mukaan piratismi ei ole riittävän vakava rikos yksityisyydensuojan murtamiseksi.

Bahnhof on toistuvasti kieltäytynyt luovuttamasta epäiltyjen piraattien tietoja tekijänoikeuksien haltijoille sekä poliisille. Operaattorin mukaan se on toiminut Euroopan Unionin tietosuojakäytäntöjen mukaisesti, sillä piratismi ei yhtiön mielestä ole riittävän vakava rikos, jollainen on edellytys viranomaisten tiedonsaannille, TorrentFreak kirjoittaa.

Ruotsalaisoikeus on kuitenkin Bahnhofin kanssa toista mieltä. Oikeusistuin on määrännyt operaattorin luovuttamaan epäiltyjen piraattien tiedot. Lisäksi oikeus katsoo, että yksityisyydensuojan murtaminen tällaisissa tapauksissa ei riko EU-lainsäädäntöä.

Bahnhof ei kuitenkaan ole valmis vielä luovuttamaan. Operaattori on pyytänyt linjausta EU-oikeudelta.

Ruotsalaisviranomaiset pyytävät usein käyttäjätietoja operaattoreilta. Bahnhofin mukaan yli neljännes viranomaisten vaatimista tiedoista koskee epäiltyjä piratismitapauksia. Tiedostojen laittomaan jakamiseen liittyvät tietopyynnöt peittävät alleen muita vakavampia rikoksia, kuten petoksia, väärennyksiä sekä pedofiliatapauksia.

Operaattorin mukaan se on valmis taistelemaan käyttäjiensä oikeudesta yksityisyyteen loppuun asti.