Mikrobitti testasi 1000 euron hintaluokan 5g-huippuluurit. Lue testi tästä linkistä.

**

Huippupuhelimet ovat nimensä veroisia. Testiryhmän puhelimiin on ilo tarttua ja niitä on ilo käyttää. Hyöty korostuu, kun puhelimen käyttöaika kohoaa kahdeksaan tuntiin päivässä. Tällöin puhelin on päivän käytetyin laite, ja sen ominaisuudet ja ergonomia alkavat korostua.

Testin puhelinten suorituskyky hipoo kannettavia tietokoneita. Moniydinsuorittimet ovat saaneet rinnalleen jopa 12 gigatavua keskusmuistia ja tallennustilana on 256 gigatavua ripeää ufs 3.0 -muistia.

Näytöt ovat laadultaan ohittaneet tietokonenäytöt. Amoled-näyttöjen ääretön kontrasti ja yli 500 nitin kirkkaus ovat ominaisuuksia, joita monitoreihin edelleen odotamme.

Puhelinten väritarkkuudet ovat testien mukaan erinomaiset ja päihittävät ammattinäytötkin.

Uusien huippumallien suurimmat edistysaskeleet on otettu tänä vuonna 5g-tuessa, telekameroissa ja akkukestossa. Puhelimista on iloa koko päiväksi. Toisaalta niiden pikalatausnopeudet ovat kehittyneet huikeasti ja langaton lataus on vakio-ominaisuus. Harmittavaa on lähinnä laturien epäyhteensopivuus valmistajien välillä. Parasta nopeutta saa yleensä vain valmistajan omalla laturilla.

Huippupuhelinten ainut heikkous on niiden koukuttavuus. Kun tottuu käyttämään puhelinta, joka toimii kuin unelma, sitä tulee käytettyä aivan liikaa. Lisäksi paluu edullisempiin malleihin on lähes mahdotonta. Toisaalta kalliin puhelimen hankkimalla voi säästää helposti muista laitteista, kun huippupuhelimen äärellä viihtyy liiankin hyvin ja sillä pärjää arjen askareissa tablettia ja jopa tietokonetta mukavammin.