OUTI JÄRVINEN

Mikrobitti testasi hiljattain kohtuuhintaiset varavirtalähteet. Lue testi tästä linkistä.

*

Suosin arjessani 37 wattitunnin varavirtalähteitä siitä huolimatta, että niiden kapasiteetti ei välttämättä riitä isojen laitteiden lataamista varten.

Tämä johtuu siitä, että varavirtalähteet ovat osaltani käytössä vain työmatkoilla, kauppareissuilla tai koiralenkeillä. Tavallisesti tilanne etenee siten, että juuri ennen lähtöä huomaan puhelimen akun olevan melkein tyhjä. Ratkaisen ongelman heittämällä toiseen taskuun varavirtalähteen ja toiseen puhelimen.

Suurta kapasiteettia tärkeämmäksi ominaisuudeksi nostaisin laitteen monikäyttöisyyden.

Mielestäni varavirtalähteen tulee olla ennen kaikkea työkalu, jonka avulla sen omistaja selviää hankalastakin tilanteesta ongelmitta. Pelkästään laaja kattaus sisään- ja ulostuloportteja mahdollistaa varavirtalaitteen käytön vaihtelevissa olosuhteissa.

Myös mahdollisuus langattomaan lataukseen on tervetullut lisä, sillä sen avulla puhelimeen voi hätätilanteessa saada virtaa ilman piuhaa. Pd-standardin avulla puolestaan myös läppäriin voi saada lisävirtaa kriittisellä hetkellä.

Oma testisuosikkini on kunniamaininnan saanut Wave QiPower, jonka monipuoliset ominaisuudet tekevät kyseisestä varavirtalähteestä näppärän jokapaikanhöylän.

Toki varavirtalähteiden käyttötarkoitukset ja -tarpeet vaihtelevat. Mikäli harrastat pitkiä vaelluksia tai olet suunnitellut viikonlopun mittaista matkaa mökille, kannattaa mukaan varata järeä varavirtalähde. Tuolloin Xiaomin kaltainen pötkylä tulee varmasti tarpeeseen.