Mikrobitti.fi uudistui vuonna 2018 ja tarjoaa nykyään lukijoilleen entistäkin enemmän sisältöä.

Lue digitaalista Bittiä, aktivoi printtitilaajalle kuuluva lukuoikeus, lataa Mikrobitin sovellus tai hae arvosteltujen laitteiden tietoja Mikrobitin tuotehaulla – tai syvenny vaikka vanhoihin 1980-luvun retro-Mikrobitteihin!

Jäikö jokin mietityttämään tai epäselväksi? Kokosimme tähän UKK-listaukseen vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Mitä Mikrobitti-tilaukseni sisältää?

Mikrobitissä on tarjolla kolme (3) erilaista tilausvaihtoehtoa.

1. Mikrobitti + Digi: tilaus sisältää painetun lehden (vuodessa ilmestyy 12 numeroa) sekä rajattoman lukuoikeuden Mikrobitin digitaalisissa palveluissa: testit, oppaat, vinkit, uutiset, artikkelit sekä lukuoikeuden näköislehtiin, mukaan lukien kaikki printtilehdessä julkaistut jutut sekä erikseen vain verkkoon tehdyt jutut.

2. Mikrobitti Digi: tilaus sisältää kaikki Mikrobitin digitaaliset sisällöt rajoituksetta sekä lukuoikeuden näköislehtiin.

3. Mikrobitti Printti: tilaus sisältää painetun lehden (vuodessa ilmestyy 12 numeroa)

Lisäksi Bittiä voi lukea ilmaiseksi, mutta rajoitetusti: ilmaisia juttuja on tarjolla 5/viikko, minkä jälkeen pyydämme sinua kirjautumaan (mutta emme vielä veloita mitään). Lisäksi muutama juttu on tarjolla täysin maksuttomana.

Eri tilauksista, maksamisesta ja tunnuksista löydät vielä täydelliset kuvaukset asiakaspalvelun UKK-artikkelista, tässä vain pääkohdat.

Tästä artikkelista löydät pähkinänkuoressa ohjeistusta siitä, kuinka luet digi-Bittiä.

Missä on digitaalinen Mikrobitti eli digilehti?

Uutta Mikrobittiä voi lukea verkossa digitaalisesti aivan samoilla sivuilla kuin muitakin juttuja. Suuntaa siis tiesi osoitteeseen mikrobitti.fi ja sieltä mikrobitti.fi/lehti

Tilaajille tarkoitetut maksulliset jutut tunnistat tähtisymbolista. Pdf-muotoiset näköislehdet sekä ihan tavallisen nettijutun tapaan luettavat, artikkelimuotoiset lehden jutut löydät Lehti-osiosta vaikkapa etusivun sivupalkista. Voit myös lukea lehteä kätevästi Bitin omilla Android- ja iOS-sovelluksilla.

Tästä artikkelista löydät pähkinänkuoressa ohjeistusta siitä, kuinka luet digi-Bittiä.

Kuinka paljon Mikrobitin digitaalinen lehti maksaa?

Jos tilaat printtilehteä, digitaalinen Mikrobitti on sinulle maksuton. Painetun lehden tilaaja voi aktivoida digikäyttöoikeuden osoitteessa www.mikrobitti.fi/digi.

Liiton jäsenetuna Mikrobitin saavien tilaukseen kuuluu joko painettu lehti tai digitaalinen tilaus. Seuraa liittosi viestintää, mikäli haluat siirtyä painetusta lehdestä digitaaliseen tilaukseen.

Mikrobitin Digitilaus ilman painettua lehteä maksaa tällä hetkellä 9,90 euroa kuukaudessa. Tilaa se tämän linkin kautta.

Voinko lukea vanhoja Mikrobittejä digimuodossa?

Kyllä! Toteutimme pitkään ja hartaasti toivotun uudistuksen: Mikrobitin klassiset kultaiset vuosikerrat tulevat tilaajien luettavaksi verkkoon. Lue retrolehtiä eli Retrobittejä osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Aloitimme aivan alusta eli vuodesta 1984. Klassikkolehtiä voit selata samaan tapaan kuin nykyisiä näköislehtiä.

Mikrobitin legendaarinen ensimmäinen vuosikerta sisältää neljä numeroa.

Onko Mikrobitillä uutiskirje?

Kyllä! Tilaa uutiskirje osoitteessa https://uutiskirje.mikrobitti.fi/

Lehden tai digilehden tilaajille lähetetään kerran viikossa erityinen tilaajauutiskirje, jonka uutiset ovat créme de la créme, eli vain parhaita tähtisisältöjä. Saat uutiskirjeen automaattisesti, kun teet tilauksen.

Tutustu tilaajien juttutarjontaan: https://www.mikrobitti.fi/aiheet/vain-tilaajille

Löysin sivuilta virheen, mihin voin ilmoittaa asiasta?

Ilmoita asiasta toimitukselle. Se onnistuu helpoimmin sähköpostilla, osoite on mikrobitti@almamedia.fi

Mitä tapahtui MBnetille ja Mikropc.netille?

MBnet ja Mikropc.net jäädytettiin ja palvelut on sittemmin lakkautettu. Kiitämme käyttäjiä menneistä vuosista.

Missä kaikki vanhat MB-jutut ovat?

Siirsimme sivuston uudelle alustalle, mikä voi vaikuttaa osaan sisällöstä. Kaikki viime vuosina tehdyt jutut pitäisi voida löytää sivuston hakutoiminnolla. Sivuston haku ei valitettavasti ole ihan maailman kärkiluokkaa, joten joskus paras tapa löytää vanhempi artikkeli on *krhm* Googlen avulla.

Mistä apua MBnetin webmail-ongelmiin? Missä on Neuvola?

Pulmatilanteissa auttaa Mikrobitin helpdesk eli Neuvola osoitteessa https://neuvola.mbnet.fi/hc/fi tai suoraan sähköpostilla neuvola@mbnet.fi. Sähköpostissa: neuvola@mbnet.fi

Mitä ovat ohjelmistolistaukset?

Muinaisissa Mikrobiteissä oli mukana ohjelmistolistauksia. Niiden avulla käyttäjä pystyi siis itse koodaamaan ohjelman seuraamalla ja toistamalla valmista koodia. Tarkoituksena on tuoda näitä klassisia ohjelmalistauksia tarjolle myös koodimuodossa uusille sivuille.

Entä palaako legendaarinen Ajuriapaja? Entä huvi- ja hyötykorppu/romppu?

Aivan kaikkea emme ole sentään pystyneet tuomaan takaisin historian hämäristä, sori!

Haluaisin kysyä lisää.

Jos asia koskee lehden tilaukseen liittyviä asioista, meilaa tilaajapalvelu@almatalent.fi. Muussa tapauksessa lähetä sähköpostia toimitukselle osoitteeseen mikrobitti@almamedia.fi tai käytä verkkolomaketta.