Mikrobitti.fi on auennut entistä ehompana ja lukijalle mielenkiintoisempana verkkosivustona. Tervetuloa uudelle sivustolle!

Nostamme Bitin sivut ja siellä julkaistavan sisällön uudelle tasolle. Julkaisemme entistä enemmän artikkeleita, joita et voi lukea mistään muualta. Tilaajana voit lukea paperilehden jutut myös verkosta, minkä lisäksi saat aiempaa runsaammin pelkästään verkkoon tehtyjä laatujuttuja. Perinteisen tilauksen lisäksi tarjolla on myös digitilaus.

Uutena ominaisuutena on tuote­haku, jonka sisältö perustuu Mikrobitin laboratorion testituloksiin. Tilaajat voivat etsiä yksittäisen laitteen tiedot tai poimia vaikkapa useita läppäreitä vertailuun. Tulevaisuudessa pisteiden painotuksia säätämällä voit valita laitteen niillä perusteilla, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Sanalla sanoen, tuotehaku on siis rahanarvoinen etu kaikille tietotekniikkaa hankkiville käyttäjille.

Toteutamme myös pitkään ja hartaasti toivotun asian: Mikrobitin klassiset kultaiset vuosikerrat tulevat tilaa­jiemme luettavaksi verkkoon! Aloitamme aivan alusta eli vuodesta 1984. Klassikkolehtiä voit selata samaan tapaan kuin nykyisiä näköislehtiä.

Mikrobitin legendaarinen ensimmäinen vuosikerta sisältää neljä numeroa. Ensimmäi­sessä nähtiin alle tuhannen mummonmarkan konevertailu, etsittiin parasta pelikonetta ja opastettiin basic-kielen saloihin. Syyskuussa tutustuttiin ”ilotikkuihin”, ja lokakuun ”supervertailussa” vastakkain oli kaksi jäätävää konetta, Spectravideo SV-328 ja Commodore 64.

Tuohon aikaan lehdissä oli mukana myös kattavia ohjelmalistauksia – lokakuun 1984 numerossa peräti 22 sivua. Käyttäjä pystyi siis itse koodaamaan ohjelman seuraamalla ja toistamalla valmista koodia.

Tarkoituksena on jatkossa tuoda näitä klassisia ohjelmalistauksia tarjolle myös koodimuodossa.

Keskustelufoorumimme siirtyy kehuja saaneelle NodeBB-alustalle. Tarjolla on apua arjen atk-ongelmiin, ja käyttäjät voivat osallistua juttujen suunnitteluun. Näkemisiin ja kuulemisiin myös siellä. Alkuvaiheessa foorumilla on muutamien päivien käyttökatko – pahoittelut! Mikäli silmiisi osuu puutteita varsinaisella sivustolla, voit tarpeen tullen raportoida niistä meille näiden ohjeiden avulla.

Palautteesi on meille arvokasta, joten otamme mielipiteesi kiinnostuneina vastaan. Osallistu keskusteluun juttukommenteissa ja (lähitulevaisuudessa aukeavalla) uudella foorumilla.

P.S. Printtilehden tilaajat tarvitsevat digioikeuksien lisäämiseen asiakas­numeronsa. Sen löydät helpoimmin lehden takakannesta.

Lehden tilaaja, ota digipalvelut käyttöön: https://www.mikrobitti.fi/tilaus/#/aktivointi/bundle

Kokeile Mikrobitti Digiä 2 vkoa veloituksetta: https://www.mikrobitti.fi/tilaus/#/kampanja/0e2vko