Mikrobitti.fi on aukeamassa entistä ehompana ja lukijalle mielenkiintoisempana verkkosivustona. Siirto uudelle sivulle tapahtuu elokuussa ja aiheuttaa hetkittäisiä käyttökatkoja. Käyttäjät voivat havaita artikkeleissa ja linkeissä myös ajoittaisia puutteita tai virheitä – pahoittelut siitä.

Kokosimme alle vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Mitä tilaukseni sisältää?

Mikrobitissä on tarjolla kolme (3) erilaista tilausvaihtoehtoa.

1. Mikrobitti: tilaus sisältää painetun lehden (vuodessa ilmestyy 12 numeroa) sekä rajattoman lukuoikeuden Mikrobitin digitaalisissa palveluissa: testit, oppaat, vinkit, uutiset, artikkelit sekä lukuoikeuden näköislehtiin, mukaan lukien kaikki printtilehdessä julkaistut jutut sekä erikseen vain verkkoon tehdyt jutut.

2. Mikrobitti Digi: tilaus sisältää kaikki Mikrobitin digitaaliset sisällöt rajoituksetta sekä lukuoikeuden näköislehtiin.

3. Mikrobitti Printti: tilaus sisältää painetun lehden (vuodessa ilmestyy 12 numeroa)

Lisäksi Bittiä voi lukea ilmaiseksi, mutta rajoitetusti: ilmaisia juttuja on tarjolla 1/viikko, minkä jälkeen pyydämme sinua kirjautumaan (mutta emme vielä veloita mitään). Lisäksi muutama juttu on tarjolla täysin maksuttomana.

Eri tilauksista, maksamisesta ja tunnuksista löydät vielä täydelliset kuvaukset asiakaspalvelun UKK-artikkelista, tässä vain pääkohdat.

Missä on Bitin digiversio?

Uutta Mikrobittiä voi lukea verkossa digitaalisesti aivan samoilla sivuilla kuin muitakin juttuja. Tilaajille tarkoitetut maksulliset jutut tunnistat tähtisymbolista. Pdf-muotoiset näköislehdet sekä artikkelimuotoiset lehden jutut löydät Lehti-osiosta vaikkapa etusivun sivupalkista. Perinteinen Summa-palvelu toimii sekin, kuten myös Bitin omat Android- sekä iOS-sovellukset.

Kuinka paljon Mikrobitin digitaalinen palvelu maksaa?

Printtilehden tilaajalle digitaalinen Mikrobitti on maksuton. Painetun lehden tilaaja voi aktivoida digikäyttöoikeuden osoitteessa www.mikrobitti.fi/digi . Liiton jäsenetuna Mikrobitin saavien tilaukseen kuuluu joko painettu lehti tai digitaalinen tilaus. Seuraa liittosi viestintää, mikäli haluat siirtyä painetusta lehdestä digitaaliseen tilaukseen. Mikrobitin Digitilaus ilman painettua lehteä maksaa 7,90 euroa kuukaudessa.

Voinko lukea vanhoja Mikrobittejä digimuodossa?

Kyllä! Toteutimme pitkään ja hartaasti toivotun uudistuksen: Mikrobitin klassiset kultaiset vuosikerrat tulevat tilaajien luettavaksi verkkoon. Aloitamme aivan alusta eli vuodesta 1984. Klassikkolehtiä voit selata samaan tapaan kuin nykyisiä näköislehtiä.

Mikrobitin legendaarinen ensimmäinen vuosikerta sisältää neljä numeroa.

Miten lukisin helpoimmin kiinnostavimmat uutisenne?

Tilaa uutiskirje.

Lehden tai digilehden tilaajille tulee hieman myöhemmin myös mahdollisuus tilata erityinen tilaajauutiskirje, jonka uutiset ovat créme de la créme, eli vain parhaita tähtisisältöjä. Satunnainen käyttäjä pääsee lukemaan niitä ainoastaan tekemällä tilauksen.

Mitä tapahtuu MBnetille?

MBnetille ei tapahtunut elokuussa 2018 mitään, se toimii niin kuin ennenkin.

MBnet Kamu on MikroBitin tilaajille tarkoitettu internet-palveluiden kokonaisuus. Palveluihin kuuluvat sähköposti ja mahdollisuus tehdä omat kotisivut. Lisäksi pulmatilanteissa auttaa Mikrobitin helpdesk eli Neuvola osoitteessa neuvola@mbnet.fi.

Entäs Mikropc.net?

Sillekään ei tapahdu tässä muutoksessa mitään.

Mikropc.net (eli keskustelufoorumi, lehtiarkisto ja tiedostoalue) on jäädytetty Vain luku -moodiin. Mikropc.net-osoitteiden käyttäjillä on mahdollisuus uudelleenohjata postinsa muualle.

Missä on Päivän kysymys?

To do -listalla.

Missä kaikki vanhat jutut ovat?

Siirsimme sivuston uudelle alustalle, mikä voi vaikuttaa osaan sisällöstä. Kaikki viime vuosina tehdyt jutut pitäisi voida löytää sivuston hakutoiminnolla. Sitä vanhempia juttuja voi metsästää vaikkapa MikroPC:n/MPC:n retrosivulta.

Mistä apua webmail-ongelmiin? Missä on Neuvola?

Sähköpostissa: neuvola@mbnet.fi

Mitä ovat ohjelmistolistaukset?

Muinaisissa Mikrobiteissä oli mukana ohjelmistolistauksia. Niiden avulla käyttäjä pystyi siis itse koodaamaan ohjelman seuraamalla ja toistamalla valmista koodia. Tarkoituksena on tuoda näitä klassisia ohjelmalistauksia tarjolle myös koodimuodossa uusille sivuille.

Entä palaako legendaarinen Ajuriapaja? Entä huvi- ja hyötykorppu/romppu?

Aivan kaikkea emme ole sentään pystyneet tuomaan takaisin historian hämäristä, sori!

Haluaisin kysyä lisää.

Jos asia koskee lehden tilaukseen liittyviä asioista, meilaa tilaajapalvelu@almatalent.fi. Muussa tapauksessa lähetä sähköpostia toimitukselle osoitteeseen mikrobitti@almamedia.fi tai käytä verkkolomaketta.