Mikrobitin keskustelufoorumi Netti ja verkot Säätietojen siirtäminen internetiin

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  iikoo 9 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #13407

  kaukoleh
  Osallistuja (Participant)

  Minulla on mökillä sääasema, josta tiedot tulevat langattomasti sisällä olevalle koneelle. Koneessa on Cumulus-ohjelma tietojen katsomiseksi ja sillä voisi myös lähettää ne nettiin. Yhteys nettiin on DNA:n 4G-modeemin (Huawei) kautta. Voisiko joku kertoa kohtuullisen helppotajuisesti, mitä toimenpiteitä vaaditaan, jotta tiedot olisivat muualla katsottavissa netissä lähes realiaikaisesti (esim. tunneittain). Onko helposti rakennettavissa systeemi, että kone käynnistyy esim kerran tunnissa, poimii tiedot ja siirtää nettiin ja sitten sulkee itsensä (ehkä lepotilaan). Mistä löytyisi selkeästi tiedot tämän homman opiskeluun?

  #13499

  iikoo
  Osallistuja (Participant)

  Veikkaan, että kyseessä on Windows-kone. Et kertonut, pitääkö koko maailman nähdä ne säätiedot, vai haluatko vain itse katsoa, mikä keli mökillä on?

  Mutta muuten itse perusideaan: Koneen käynnistäminen tunnin välein ei toimi, vaan sen on oltava päällä koko ajan. Kone tarvitsee jonkin herätteen käynnistymiseen, esim wake on lan, eli siis verkon kautta käynnistymisen. Siinä taas ei ole mitään ideaa, että jostain internetin syövereistä kuka tahansa, kuka löytää koneesi, saisi sen käynnistettyä.

  Cumulus osaa näköjään automaattisen uploadin verkkoon, joten homman voinee säätää itse Cumuluksesta. Eli: määritä siellä, mihin se uploadaa, pidä kone käynnissä (näytön voi sulkea) ja odota tuloksia.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.