Kohti älykästä kotia – ikkunanpesurobotti ja robotti-imuri tuovat avun kevään siivousurakoihin

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 28.03.2022
Kirjoittaja Evxstore.com

Siitepöly- ja katupölykautena monet kiinnittävät ekstrahuomiota kodin puhtaanapitoon. Kaikesta ei nykypäivän kodin teknologian ansiosta onneksi tarvitse suoriutua yksin. Täältä tulevat kodin siivousrobotit!

Kevät on siivouksen kulta-aikaa: auringonpaiste paljastaa liat ja tomut, ja siitepölykausi pistää erityisesti allergikon tehostamaan säännöllistä siivoustaan. EVX Store on arjessa helpottavan teknologian asiantuntija, jonka verkkokaupasta löydät kattavan valikoiman kodin robotiikkaa.

Allergikko varautuu siitepölykauteen

Kevään 2022 siitepölykausi on vähitellen alkanut. Allergikoille se merkitsee usein siivouksen tehostamista: kaudesta selviää vähemmillä oireilla aloittamalla hyvissä ajoin aktiivisemman imuroinnin, moppauksen ja pintojen pyyhkimisen.

Jopa päivittäiseksi muodostuvasta riesasta ei tarvitse onneksi suoriutua kokonaan itse: kuluttajamarkkinoiden kodin robotit tarjoavat auttavan käden erilaisiin siivouksen tarpeisiin. Säästyy arvokasta aikaa ja vaivaa, kun osan siivouksesta ulkoistaa suosiolla älykodin laitteille.

Imuri poistaa ilmasta allergeenit – ja moppaa lattiat

Tehokkaan robotti-imurin tarjoama helpotus allergiakauteen on kiistaton: laitteiden laadukkaat suodattimet nappaavat talteen lähes kaikki läpi kulkevan ilman allergiaa aiheuttavista hiukkasista ja pölystä.

EVX Storen kattava robotti-imurivalikoima sisältää imureita kaikenlaisiin tarpeisiin eri hintakategorioista. Kaikissa verkkokaupan imureissa on tehokas suodatin, joka tutkitusti poistaa ilmasta allergeeneja ja siten helpottaa elämää allergiakodissa.

Esimerkiksi iRobot Roomba® s9558+ -imurissa on tasokas antiallergeenijärjestelmä, joka lupaa puhdistaa allergiaa aiheuttavat hiukkaset 99-prosenttisesti.

Osassa robotti-imureista on myös 3-in-1-moppaustoiminto. Esimerkiksi Viomi S9 muuntuu halutessasi myös mopiksi. Allergikon elämä helpottuu ja siivouksen jälki paranee entisestään, kun pelkän imuritoiminnon lisäksi sama laite pyyhkii pinnan myös kostealla.

Älykodin uusi askel: robotiikkaa ikkunanpesuun

Moni mieltää ikkunoiden pesemisen yhdeksi työläimmistä kotitöistä. Kevätaurinko tuo esiin talven aikana ikkunoihin kertyneen lian. Ikkunoiden pesemättömyys vaikuttaa suoraan sisätilojen viihtyisyyteen: lika blokkaa valosta jopa 40 prosenttia!

Pesu-urakkaan ryhtyminen saattaa silti tuntua ylivoimaiselta. Rupeamaan liittyy monenlaisten siivousvälineiden lisäksi usein huonekalujen siirtelyä. Korkealle tai ulos ikkunoista kurkotteleminen voi olla vaarallistakin. Myös ajoitus mietityttää: moni empii etenkin juuri ennen siitepöly- ja katupölykautta ikkunoiden pesemistä. Kohtahan ne likaantuvat taas uudestaan!

Vaivalloinen urakka helpottuu ja kalliin aputyövoiman palkkaamiselta välttyy, kun ottaa käyttöönsä ikkunanpesurobotin. Markkinoille on tullut ensimmäisiä robottimalleja, jotka on suunnattu myös kuluttajien käyttöön.

Robotista saa ison avun etenkin ikkunoiden ylläpitopuhdistukseen: laitteella ikkunat on helppo pitää puhtaina myös keväällä, jolloin kirkkaista ikkunoista ja valosta nauttiva joutuisi muuten tarttumaan pesurättiin ja lastaan useammin kuin jaksaisi.

Ikkunanpesurobotit kuluttajille

Tällä hetkellä EVX Storessa on tarjolla Xiaomi-merkkisiä ikkunanpesurobotteja. Kaikkien kolmen robottimallin hinnat liikkuvat 250 euron paikkeilla. Lisäksi myöhemmin keväällä myyntiin on tulossa Mamibot-merkin ikkunanpesurobotteja.

Vaikka ikkunanpesurobotti on monelle täysin uusi tuttavuus, sellainen ei ole välttämättä ainoastaan teknologiaharrastajan valinta. Käyttömekanismi on yksinkertainen ja käyttöönotto helppoa.

Erityisen hyödyllinen robottipesuri on asunnoissa, joissa ikkunat ovat suuria ja ylös asti yltäminen ilman koroketta on hankalaa. Yhdellä pesulla onnistuu suurtenkin ikkunapinta-alojen pesu: esimerkiksi Xiaomi HUTT W66 -ikkunanpesuri pesee suuren vesisäiliönsä ansiosta jopa 70–80 neliömetriä putkeen.

Laite kytketään verkkovirtaan, ja kun pesu käynnistetään, robotti suunnittelee itse pesureittinsä ja tunnistaa, missä ikkunoiden reunat kulkevat. Robotti pysyy lasin pinnassa kiinni imutehonsa ansiosta.

Helppoa ylläpitoa, apua myös muuhun siivoukseen

Robottipesurin ylläpito on helppoa: laite pidetään puhtaana ja varastoidaan ohjeiden mukaisesti. Pesuun kelpaavat samat aineet kuin tavanomaiseenkin ikkunanpesuun.

Xiaomin ikkunanpesuroboteista on apua myös muiden sileiden pintojen puhtaanapidossa: laitteet ovat täydellisiä apureita kaakeleiden, kaapinovien, peilien ja muiden lasipintojen puhdistukseen. Pesurit säätelevät älytoimintojensa avulla itse imutehoaan pinnalle ja sen likaisuustasoon sopivaksi.

Omaan kotiin parhaiten sopivat robotit löydät EVX Storesta – tervetuloa kevät ja puhdas koti!

Evxstore.com on yksi SB Ecommerce Group Oy:n verkkokaupoista, jonka muita kauppoja ovat mm. markkinointitarvike.fi ja sauso.com.