Lainat yhdistämällä pienennät lainojesi kuluja

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 19.05.2021
Kirjoittaja Lead Supply

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa aiempien velkojen maksamista ottamalla yhden suuren lainan. Yhdistelylaina on kannattavaa, koska kalliit pienet lainat korvataan uudella edullisemmalla lainalla. Suuri laina on yleensä kuluttajalle edullisempi niin korkojen kuin muidenkin lainakulujen osalta.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa siis vanhojen lainojen maksamista uudella lainalla. Yhdistelylainalla pyritään yleensä ensisijaisesti pienentämään usean lainan kustannuksia. Lisäksi oma talous on paremmin hallittavissa yhden lainan myötä, kun ei tarvitse huolehtia lukuisista eräpäivistä, koroista ja laskuista. Lainojen yhdistäminen voi mahdollistaa erilaisten velkojen maksamisen, mukaan lukien kulutusluotot, pikavipit, osamaksut ja luottokortit.

Lainojen yhdistäminen kannattaa, jos lainasi ovat kalliita

Lainojen yhdistäminen kannattaa, jos nykyisten lainojesi kulut ovat uutta lainaa korkeammat. Jotta voit yhdistää olemassa olevia lainojasi uuteen lainaan, tulee sinun täyttää normaalit lainaan liittyvät kriteerit. Näihin ehtoihin kuluu usein täysi-ikäisyys, kunnossa olevat luottotiedot ja vakituinen asuinpaikka Suomessa.

Jos harkitset lainojen yhdistämistä, kannattaa sinun ensin tarkastella nykyisiä velkojasi ja laskea yhteen niiden kokonaiskustannukset. Kokonaiskustannuksissa otetaan huomioon muun muassa korot, hoitokulut ja muut kustannukset. Tämän jälkeen sinun pitää laskea vielä aiempien lainojen olemassa oleva lainasaldo, jotta tiedät tarvittavan lainamäärän velkojesi yhdistämiseen.

Nykyään lainojen yhdistämistä voi verrata monen palveluntarjoajan kautta, jossa pyritään tarjoamaan sopivimmat yhdistelylainat hakijan tarpeisiin. Vaihtoehdot lainojen yhdistämiseen perustuvat henkilökohtaisiin tietoihisi, jotka annat sivustolle ennen vertailua. Tällä tavoin saat räätälöidyt tarjoukset lainojen yhdistämistä varten ja pystyt paremmin valitsemaan sinulle sopivimman lainan. Lainojen vertaaminen ei sido sinua mihinkään, vaan voit tarkastella niitä rauhassa ilman sitovia päätöksiä.

Kilpailuta edullisimmat lainat

Lainojen yhdistämistä varten on hyvä etsiä tarjous, joka sisältää pienemmät kustannukset olemassa olevien lainojen yhteenlaskettuihin kustannuksiin verrattuna. Kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään parhaat tarjoukset lainojen yhdistämistä varten. Lainoja kannattaa yleisestikin kilpailuttaa, olipa kyseessä pienempi pikalaina tai suurempi asuntolaina. Kun yhdistät lainat hyvin, voit parhaassa tapauksessa säästää huomattavia summia rahaa.

Jos haluat ensisijaisesti löytää mahdollisimman edullisen yhdistelylainan, kannattaa sinun ensin tarkistaa tarjotun lainan korot ja verrata niitä. Kun lainojen yhdistäminen on edullista, on siinä minimoitu kokonaiskustannukset. Pienten kokonaiskustannusten ansiosta, tulee yhdistetyt lainat maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti. Tämä säästää lainan kustannuksia. Isomman lainasumman kyseessä, voi takaisinmaksu olla pidempikin, jopa useita vuosia.

Maltti on valttia

Lainoja yhdistämällä kannattaa pitää kuitenkin pää kylmänä. Vaihtoehtoja kannattaa selvitellä rauhassa, jotta löydät varmasti sopivimman tavan yhdistää lainasi. Sivustot, jotka tarjoavat lainojen yhdistämistä antavat sinulle neutraalia ja puolueetonta tietoa, jolloin sinun tehtävänäsi on vertailla niitä perusteellisesti keskenään.

Todellinen vuosikorko antaa yleensä parhaan tuntuman, kun haluat yhdistellä lainoja. Se kertoo usein parhaiten lainojen yhdistämisen järkevyydestä. Nimelliseen korkoon ei siis kannata kiinnittää ainoastaan huomiota, koska silloin et pysty näkemään lainasi kokonaiskuvaa.

Suunnittele uuden lainan takaisinmaksu

Kun lainat on yhdistetty, alkaa uuden lainan takaisinmaksu. Lainan lyhennys voidaan räätälöidä yksilöllisesti, sillä osa haluaa pienet kuukausierät, kun taas osa haluaa maksaa lainaa mahdollisimman nopeasti pois. Korkokustannukset kasvavat sitä myötä, kuin takaisinmaksuaikaa pidennetään. Pitkällä maksuajalla saa kuitenkin lisää pelivaraa kuukausibudjettiin.

Takaisinmaksuaika on siis tärkeää suunnitella etukäteen, jotta kustannukset on arvioitu oikein ja taloutesi säilyy joustavana.