MSI:n Gaming X Trio – pelimaailman tehokas peto

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 24.09.2020
Kirjoittaja MSI
Kuvat MSI

Pelikokemus harppaa uudelle tasolle, kun elektroniikkayritys MSI tuo markkinoille kolme NVIDIA:n GeForce RTX-sarjaan pohjautuvaa näytönohjainta sekä Gaming- että Ventus -sarjoissa. RTX 3000 -sarja edustaa RTX-alustan toista sukupolvea. Säteenseuranta, visuaalisuus, nopeus, tekoälyn hyödyntäminen ja jäähdytys on viety uudelle tasolle.

Pelaajan näkökulmasta kaikki on nopeampaa ja kaikkea on enemmän, mutta hinta pysyy kuitenkin kohtuullisena. Uudistuksen avulla GeForce RTX 3000 -sarja ampaisee selkeästi kilpailijoitaan edelle.

Sarja pohjautuu NVIDIA:n uuteen Ampere-arkkitehtuurin, ja samalla numerointi muuttuu. Tarjolla on aiempaa tehokkaammat RT-ytimet säteenseurantaa varten, Tensor-ytimet tekoälytoimintoja varten ja tehokkaat prosessorit. Ampere-arkkitehtuuri mahdollistaa 1,9 kertaisen energiatehokkuuden edelliseen sukupolveen verrattuna. Pelaamisessa tämä näkyy jopa 8K-tarkuutena DLSS:n avulla.

Uuden sukupolven Gaming- ja Ventus -sarjat

Kolme uutta näytönohjainta on saatavissa kahdessa eri näytönohjainsarjassa, jotka molemmat perustuvat Ampere-arkkitehtuuriin: Gaming- ja Ventus-sarjat.

Gaming-sarjaan kuuluvat GeForce RTX 3090, 3080 ja 3070. Näistä tehokkain 3090 tarjoaa GDDR6X-muistia 24 gigatavua, kuluttajille suunnattu 3080 yhteensä 10 gigatavua ja 3070 kahdeksan gigatavua. Gamingin visuaalisuus on uudistettu, mutta valttikortteina pysyvät edelleen suorituskyky, jäähdytys ja hiljainen ääni. Erikoisuutena on uusi Torx 4.0 -tuuletin.

Kaikki kolme uutta RTX 30-sarjan näytönohjainta kuuluvat myös Ventus-sarjaan. Ventus-sarjassa käytetään Torx 3.0 -tuuletinta, ja sarja soveltuu niin työhön kuin pelaamiseen.

RTX 3080 Gaming X Trio lyö läpi hiljaisuudellaan ja tehokkuudellaan

Erityisen myönteinen yllätys on MSI:n GeForce RTX 3080 Gaming X Trio. Laite osoittautuu hiljaiseksi ja tehokkkaaksi pelimaailman pedoksi. Tuoreet io-techissä julkaistut testitulokset osoittavat, että MSI:n Gaming X Trio oli testijoukon hiljaisin 36 desibelin melutasollaan, grafiikkapiirin lämpötilan ollessa 75 astetta. Gaming X Trio on desibelin hiljaisempi ja siinä on korkeammat kellotaajuudet kuin NVIDIA:n Founders Edition.

Pelimaailman leijona Gaming X Trio on omiaan peleissä, joissa näytönohjaimen tehokkuus on avainasemassa.

”Tämä on nyt sellainen näytönohjain, millä nykypeleillä 4K-pelaaminen yli 60 fps:n ruudunpäivitysnopeudella onnistuu kyllä ja vähän päällekin. Lähestytään jo sataa fps:ää melkein pelissä kuin pelissä”, testeissä todetaan.

Säteenseuranta elämyksellisyyden ytimessä

Pelimaailma mullistui jo aiemmin, kun NVIDIA toi RTX-alustan ensimmäisen sukupolven markkinoille. RTX (ray tracing) on erityinen teknologia, sillä se mahdollistaa ajantasaisen säteenseurannan, tekoälyn ja ohjelmoivan varjostuksen erottuvalla tavalla.

Toisen sukupolven näytönohjaimet auttavat tekemään entistä selkeämmän pesäeron kilpailijoihin.

”Toisen sukupolven RTX-alustavaa hyödyntävä RTX 30 -sarja edustaa historian suurinta mullistusta pelimaailman näytönohjaimissa, sanoo NVIDIA:n GeForce-markkinoinnista vastaava varajohtaja Matt Wuebbling.

Tuotteista 3080 ja 3090 on juuri tuotu markkinoille, ja 3070 näkee päivänvalon lokakuussa.

Kiinnostuitko? Lue lisää MSI:n edistyksellisistä näytönohjaimista ja tilaa täältä.

Sukella syvälle testimaailmaan katsomalla testivideo: