Suunnitelmissa pelilaitteiston päivitys jouluna? Lue vinkit täältä

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 17.12.2021
Kirjoittaja MSI

Joulunpyhät lähestyvät valon nopeudella (tämä vuosi on kulunut vauhdilla, eikö?) ja on jälleen se aika vuodesta, kun hankitaan lahjoja! Joulua vietetään perinteisesti perheen parissa hyvää ruokaa syöden sekä tietysti sopivasti pelaten ja ehkä töitäkin tehden.

Intelin 12. sukupolven prosessorien julkistus tapahtui täydelliseen aikaan, joten mikäs sen parempi tapa juhlistaa joulua kuin päivittää pelilaitteistoa uudella suorittimella ja emolevyllä?

Näin valitset oikeat PC-komponentit Intelin Alder Lake -prosessoreihin

Hankittaessa uusia osia tietokoneeseen on tärkeää löytää sopiva tasapaino hinnan ja suorituskyvyn välille. Jos yhteen osa-alueeseen tuhlaa ylenpalttisesti ja muuhun jää vain pennosia, syntyy massiivinen pullonkaula, jonka takia paljon suorituskykyä jää käyttämättä.

Miten siis valita oikeat osat? Me haluamme helpottaa joulushoppailijoiden työtä ja siksi olemme koonneet tähän valikoituja Intelin 12. sukupolven järjestelmän kanssa yhteensopivia komponentteja. Esittelemme ihanteelliset vaihtoehdot jokaiselle lompakolle – näin voit napata itsellesi parhaat joulun tarjousvalikoimista!

Parhaat Z690-emolevyt Intelin Alder Lake -prosessoreille

Ensiluokkaiset Z690-emolevyt: MEG Z690 ACE / MEG Z690 UNIFY

Jos tärkein valintaperusteesi on suorituskyky, nämä huippuluokan emolevyt ovat ehdoton valinta. Niissä ei suorituskyvystä tingitä, vaan tuloksena on timantinkova käyttökokemus!

Z690-alusta on täydellinen valinta, kun haluat alustan, joka tukee DDR5-uutuusmuistia ja PCIe Gen 5.0 -laitteita. Alustojen parhaimmisto tarjoaa huippukokemuksia.

Sekä Z690 ACE- että Z690 UNIFY -emolevyt ovat jämeriä vaihtoehtoja (19+1-vaiheinen virransyöttö 105 ampeerin Smart Power Stage -vaiheilla), ja ne pärjäävät vaivatta vaativimpienkin 12. sukupolven Intel-prosessorien kanssa.

SSD-muistin loppuminen ei ole kenestäkään kivaa. Asennuslistan läpikäynti ja poistettavien kohteiden valitseminen on yhtä tuskaa. Koska pelien koko ylittää yhä useammin 100 GB:n rajan, levytilaan liittyviin ongelmiin törmää väistämättä aiempaa useammin.

Z690-emolevyissä on peräti viisi M.2-paikkaa, joten voit huoletta asentaa lisää NVMe-tallennustilaa ilman, että mitään tarvitsee poistaa.

Näissä emolevyissä on myös PCIe Gen 5.0 -väylä, joka tarjoaa valmiuden tulevaisuuden näytönohjaimille. Yhdessä Wi-Fi 6E -tuen ja kahden 2,5 GbE LA -liitännän kanssa voit olla varma siitä, että sekä langaton että langallinen verkkoyhteys säilyttää nopeutensa ja vakautensa tulevienkin vuosien ajan.

MEG Z690 ACE sisältää kaksi Thunderbolt 4 -liitäntää, ja siinä on upea RGB-valaistus ja ylellisenä yksityiskohtana aidosta 24 karaatin kullasta tehdyt koristeet jäähdytyselementissä. Z690 UNIFY:n täysin musta muotoilu puolestaan sopii hillitympään, tyylikkääseen kokonaisuuteen.

Keski-tason Z690-emolevyt: MPG Z690 CARBON WIFI / MPG Z690 FORCE WIFI / MPG Z690 EDGE WIFI / MPG Z690 EDGE WIFI DDR4

Keskitason Z690-emolevyt ovat mainio valinta pelaajalle, joille hinnan ja suorituskyvyn välinen suhde on tärkeä. Näiden kanssa et jää paitsi suorituskyvystä, vaikka jokunen huippuluokan ominaisuus jääkin pois.

Kaikissa tämän kategorian Z690-emolevyissä on ensiluokkainen lämmönpoistorakenne, joka johtaa tehokkaasti lämpöä pois virransyöttökomponenteista. Kun vielä piirilevyn materiaalikin on ensiluokkaista, lopputuloksena on luotettavia ja vankkoja emolevyjä, jotka hoitelevat Intelin uusimmat prosessorit helposti.

Saat nauttia nopean internet- tai lähiverkkoyhteyden suorituskyvystä riippumatta siitä, käytätkö langallista vai langatonta yhteyttä, sillä DDR5-muistia tukevissa levyissä on 2,5G LAN -liitäntä sekä Wi-Fi 6E -tuki.

Näiden emolevyjen sisäänrakennettu USB 3.2 Gen 2×2 (kyllä, USB:n nimeämiskäytäntö on sekava) takaa, että olet valmis sekä nykyisiin että tulevaisuuden nopeisiin ulkoisiin tallennuslaitteisiin – ilman huolta siitä, että nopeus kärsisi tai joutuisit päivittämään konettasi liian pian.

Näissä emolevyissä on joitakin keskinäisiä eroja. Useimmissa niistä on tuttu, virtaviivainen muotoilu, josta pelaajat ovat pitäneet jo vuosia, mutta MPG Z690 FORCE WIFI tuo pöytään jotakin uutta. Sen upea hopeaa ja valkoista hohtava ulkomuoto kerää välittömästi katseita.

Edulliset Z690-emolevyt: MAG Z690 TORPEDO / MAG Z690 TOMAHAWK WIFI / MAG Z690 TOMAHAWK WIFI DDR4

Jos olet hankkimassa edullisempaa Alder Lake -prosessoria, tämän kategorian emolevyt ovat paras valintasi.

Näissä Z690-emolevyissä on jämerä 16+1+1 Duet Rail Power -järjestelmä, joka takaa vakaan virransyötön vaativissakin olosuhteissa. Suuri jäähdytyselementti auttaa jakamaan lämpöä, mikä tuo lisävakautta, kun ylikellotat ja otat kaiken irti upouudesta prosessoristasi.

M.2-paikkojen lukumäärästä ei tarvitse tinkiä, sillä jokaisessa tämän kategorian emolevyssä on neljä paikkaa, joiden avulla tallennustilaa on helppo lisätä.

Kun mukana on vielä Lightning PCIe Gen 5.0 valmiina seuraavan sukupolven näytönohjaimille sekä ensiluokkainen piirilevy, saat näistä erinomaisen alustan Alder Lake -koneellesi. Ne eivät hidasta menoasi tulevaisuudessakaan – edes silloin, kun uudet DDR5- ja PCIe 5.0 -teknologiat ovat valtavirtaa!

MAG Z690 TOMAHAWK WIFI sisältää 2,5G LAN -liitännän ja tukee Wi-Fi 6E:tä, minkä ansiosta olet valmis myös seuraavan sukupolven internetyhteyksille ilman erillistä päivitystä.

Parhaat AIO-nestejäähdyttimet 12. sukupolven Intel-prosessoreille

Ensiluokkaiset AIO-nestejäähdyttimet Intel Alder Lake -prosessoreille: MEG CORELIQUID S360 / MEG CORELIQUID S280

Jos aiot hankkia huippuluokan 12. sukupolven Intel-prosessorin, tehokas lämmönsiirto on ensiarvoisen tärkeää. Kun käytössä on korkeatasoisia komponentteja, ei kannata jättää suorituskykyä täysimittaisesti hyödyntämättä vain siksi, että jäähdytysjärjestelmä on huono.

MSI:n S-sarjan nestejäähdyttimet tarjoavat ensiluokkaista jäähdytystä huippuluokan prosessoreille. Ne ovat älyttömän hienoja ja siirtävät lämpöä pois prosessorista ansiokkaasti. Sekä 360 mm:n että 280 mm:n AIO-jäähdyttimet ovat tässä kategoriassa hiljaisia mutta tehokkaita.

Jäähdyttimen pumpun päällä on säädettävä IPS-näyttö. Sen voi kustomoida näyttämään esimerkiksi koneen lämpötilan, liikkuvaa grafiikka tai vaikka säätiedot – vaihtoehtoja on loputtomasti. Se kannattaa personoida oman näköiseksi MSI Centerin avulla. 

Keskitason ja edulliset AIO-nestejäähdyttimet Alder Lake -prosessoreille: MAG CORELIQUID C360 / MAG CORELIQUID C280

Jos etsit vaihtoehtoa, jossa ulkonäkö, erinomainen lämmönsiirtokyky ja hinta ovat sopivassa tasapainossa, hanki MAG CORELIQUID C360 tai C280. Jäähdytyslevy on suuri ja varustettu tyylikkäällä ARGB-valaistuksella. Hienot valaistustehosteet voi tuunata sopimaan omaan koneeseen tai huoneeseen MSI Centerin kautta.

Molemmat jäähdyttimet ovat yhteensopivia ja valmiita käytettäviksi Intelin uuden LGA1700-kannan kanssa – niinpä ne ovat täydellisiä lisälaitteita uudelle Alder Lake -prosessorillesi.

Parhaat virtalähteet 12. sukupolven Intel-prosessoreille

Virtalähteet 12. sukupolven Intel Alder Lake -prosessoreille: MPG A850GF ja MPG A750GF

Kuten varmasti jo tiedät, laadukas virtalähde on yhtä tärkeä kuin watit ja teho. MSI:n MPG A850GF- ja MPG A750GF -virtalähteet on suunniteltu kestämään 12. sukupolven Intel-prosessoreiden kanssa yhteensopivien uuden sukupolven osien ja Nvidian 30-sarjan näytönohjainten vaatimukset – niinpä ne ovat täydellinen valinta huippuluokan tietokoneisiin.

Molemmilla virtalähteillä on kultainen 80-PLUS-sertifikaatti tunnustuksena erinomaisesta tehosta sekä uskomaton kymmenen vuoden takuu, joka osoittaa MSI:n luottamuksen näissä virtalähteissä käytettyihin huippuluokan komponentteihin. Lisäksi niissä on litteät kaapelit, jotka mahdollistavat kotelon helpon sulkemisen.

Valitse korkeatehoinen virtalähde (850), jos aiot rakentaa laitteistosi käyttäen huippuluokan osia, kuten RTX 3080/3090 GPU:ta ja 12. sukupolven Intel Core i9 / i7 -prosessoria. Vähemmän tehoa kaipaaville komponenteille 750W MPG A750GF -virtalähde on oiva valinta.

Huomio: Käytä luotettavaa laskinta saadaksesi arvion tehon tarpeesta.

Parhaat PC-kotelot (rungot) Intelin Alder Lake -prosessoreille

MPG VELOX 100R / MPG VELOX 100P AIRFLOW

Näissä MSI:n MPG VELOX 100R- ja MPG 100P AIRFLOW -koteloissa tyylikäs muotoilu sekä temperoitu lasi ja metalli muodostavat näyttävän kokonaisuuden, josta silmiä on vaikea saada irti.

VELOX 100 -sarjan koteloissa ilma kiertää erinomaisesti ja lämpö jakautuu tehokkaasti, minkä ansiosta suorituskyky säilyy erinomaisena. Koteloon mahtuu jopa 360 mm:n jäähdytin (eteen ja taakse), joten jäähdytysominaisuuksista ei tarvitse tinkiä, vaikka käytössä olisivat parhaat prosessorit Intelin uudesta 12. sukupolven sarjasta.

VELOX-sarjassa on myös ARGB LED -ohjauspaneeli, jonka avulla erilaisten valaistusten vaihtaminen käy helposti. Lisäksi etupaneelin USB 3.2 Gen 2×2 Type C -paikan ansiosta voit yhdistää siihen huippunopeita ulkoisia laitteita käden käänteessä. Tämä on hyvä valinta myös MEG-sarjalle, jossa on edessä Gen 2×2 Type C -paikka.

Tinkimättömän lämpöratkaisun etsijälle MPG VELOX 100P AIRFLOW on oikea valinta PC-koteloksi. Sen tuuletettu etupaneeli mahdollistaa tehokkaan ilmavirtauksen, minkä ansiosta lämpö siirtyy pois kotelosta ja tärkeistä komponenteista, kuten prosessorista ja grafiikkaprosessorista. 

Juhlitaan joulua 2021 MSI:n tyyliin

Joulunaika tuo runsaasti hyviä tarjouksia alueesi kauppoihin, ja me MSI:llä juhlistamme vuodenaikaa vielä omilla lahjoillamme! Olemme siis juhlatuulella, eikä ilonpito jää siihen.

Nappaa tarjoukset alueesi jälleenmyyjiltä, niin saat meiltä vielä lisälahjan kaupan päälle.

Z690-emolevyistä saa Jimm’s-verkkokaupasta 10 % alennuksen.

Nestejäähdyttimien, virtalähteiden ja koteloiden osalta käynnissä on Steam-kampanja (ostaessasi kampanjaan kuuluvan tuotteen saat jopa 40 dollarin arvoisen Steam-koodin).

Kurkkaa joulutarjoussivultamme lisätietoja. Sieltä näet myös listan kampanjaan kuuluvista tuotteista ja niihin liittyvistä lahjaeduistamme.