Kohti taloudellista vakautta – lainojen yhdistäminen voi helpottaa arkea

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 18.09.2023
Kirjoittaja Nordic Bank

Lainojen yhdistäminen on rahoitusratkaisu, jonka tarkoitus on auttaa henkilöitä hallitsemaan omaa talouttaan paremmin ja vähentämään taloudellista stressiä.

Yhdistämisprosessissa erilliset lainat kuten kulutusluotot, osamaksut, luottokorttivelat ja muut vastaavat pienet luotot yhdistetään yksi isommaksi kokonaisuudeksi. Tämän tavoitteena on alentaa kuukausittaisia maksueriä sekä selkeyttää lainojen hallintaa.

Lainojen yhdistämisen periaate on yksinkertainen: sen sijaan, että sinulla olisi useita erillisiä lainoja, sinulla on vain yksi laina yhdestä paikasta. Tämä voi tuoda monia etuja. Ensinnäkin yksi isompi laina voi mahdollistaa halvemman koron, mikä voi tuoda huomattavia säästöjä pitkällä aikavälillä. Toiseksi yhden lainan hallinta on helpompaa kuin monien eri lainojen seuraaminen eri ehtoineen ja maksuaikatauluineen.

Tärkeää on tietysti myös vertailla yhdistelylainoja. Vertailemalla voit maksimoida säästöt. Kotimaisessa Nordic Bankissa voit vertailla yhdistelylainat helposti yhdellä hakemuksella. Hakemuksesi toimitetaan kymmeniin eri lainapaikkoihin. Voit siis saada monta tarjousta yhdellä ilmaisella hakemuksella.

Nordic Bankin kautta haettavien lainojen koko on 500–60 000 euroa. Laina-aika on 1–15 vuotta. Nimelliskorko on 4,41–20 %. Sen lisäksi lainoista maksetaan myös erilaisia kuluja. Korko ja kulut on laskettu todellisen vuosikorkoon. Se on 4,5–38 %. Lainan hinta on aina asiakaskohtainen. Siihen vaikuttavat monet asiat, kuten lainan koko ja lainan hakijan yksilöllinen taloudellinen tilanne.

Mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä on?

Lainojen yhdistämisellä voi olla useita merkittäviä etuja, jotka voivat auttaa saavuttamaan taloudellisen tasapainon ja hallinnan.

Yksi kuukausierä

Yksi suurimmista eduista lainojen yhdistämisessä on, että useat eri kuukausierät saadaan niputettua yhdeksi maksuksi. Tämä helpottaa talouden hallintaa merkittävästi, kun sinun tarvitsee muistaa enää vain yksi eräpäivä. Tämä myös vähentää unohdusten riskiä.

Alhaisemmat korot

Yhdistelylaina tarjoaa usein matalamman korkoprosentin verrattuna useiden erillisten lainojen korkoihin. Isommissa lainoissa on yleensä halvempi korko kuin pienissä lainoissa. Sen vuoksi yksi yhdistelylaina voi tulla halvemmaksi kuin monta pientä erillistä luottoa. Näin voit saada huomattavat säästöt pitkällä aikavälillä, mikä taas voi auttaa parantamaan taloudellista tilannettasi.

Vähemmän kuluja

Yleensä lainoista maksetaan koron lisäksi erilaisia kuluja. Osa niistä maksetaan vain kerran, joitakin taas maksetaan kuukausittain. Yhden yksittäisen luoton kulut eivät välttämättä ole kovin suuret, mutta kun lainoja on monta, kuluistakin kertyy maksettavaa. Yhdistelylaina poistaa tämän ongelman, sillä sen ansiosta maksat jatkossa enää vain yhden lainan kuluja.

Selkeämpi taloudellinen tilanne

Useiden eri lainojen hallitseminen voi olla stressaavaa. Yhdistelylainan avulla voit vähentää tätä stressiä ja keskittyä vain yhteen selkeään maksusuunnitelmaan. Ei enää monia eräpäiviä, eri korkoja ja erikokoisia maksueriä. Jatkossa sinulla on vain yksi selkeä maksuerä. Tämä tasapainottaa taloudellista tilannetta ja vähentää unohdusten riskiä.

Lainojen yhdistämisen vaiheet

1. Arvioi nykyistä tilannettasi.

Tarkista kaikki nykyiset lainasi. Ota selvää niiden ehdoista, kuten kuukausieristä, koroista ja muista tärkeistä luvuista.

2. Laske, kuinka paljon tarvitset yhdistelylainaa.

3. Hae yhdistelylainaa.

Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankissa. Voit saada monta lainatarjousta yhdellä hakemuksella.

4. Vertaile lainatarjouksia.

Kiinnitä tarjouksissa huomiota varsinkin todelliseen vuosikorkoon. Se sisältää koron ja kulut, joten se antaa kokonaiskuvan lainan vuosittaisista kustannuksista. Todellinen vuosikorko on todella hyödyllinen luku lainojen vertailussa.

5. Valitse paras lainatarjous ja maksa kaikki muut lainat pois.

Valitse laintarjouksista edullisin ja itsellesi parhaiten sopiva vaihtoehto. Saat rahat tilillesi pian. Kun olet saanut rahat, voit maksaa niillä kaikki muut pienet lainasi kerralla pois. Näin sinulle jää vain yksi kilpailutettu yhdistelylaina.

Vertaile yhdistelylainoja netissä

Vertailemalla järjestelylainoja verkossa voit löytää parhaiten sopivan vaihtoehdon, jossa on edullinen korko ja sinulle sopivat maksuehdot. Vertailemalla saat tietoa koroista, kuluista, maksuajoista ja muista tärkeistä luvuista. Tämä antaa mahdollisuuden tehdä huolellinen analyysi eri vaihtoehtojen välillä.

Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin sivuilla ja tutustu sitten tarkasti saamiisi lainatarjouksiin. Korkotiedot ja laina-ajan pituus ovat erityisen tärkeitä, koska ne vaikuttavat suoraan siihen, kuinka paljon laina tulee lopulta maksamaan.

Taloudellisen vakauden ylläpitäminen lainojen yhdistämisen jälkeen

Kun olet päättänyt yhdistää lainasi ja ottanut ensimmäiset askeleet kohti taloudellista vakautta, on tärkeää pyrkiä pitämään jatkossakin huolta siitä, että pysyt oikealla polulla. Taloudellisen tilanteen parantaminen vaatii pitkäaikaista panostamista ja vastuullisia talouspäätöksiä.

Vältä jatkossa uusien lainojen ottamista, elleivät ne ole välttämättömiä ja hallittavissa. Näin voit estää luottojen kertymisen. Maksa yhdistelylainan kaikki maksuerät ajallaan. Tämä auttaa välttämään myöhästymismaksujen lisäkustannukset.

Suunnittele uusi kuukausibudjetti. Pyri myös säästämään rahaa ja varautumaan yllätyksiin. Yllättäviä taloudellisia tilanteita voi tulla milloin tahansa. Kun sinulla on puskurirahasto, pystyt maksamaan kuluja säästöillä.

Yksi keino, jolla voit pitää talouttasi kunnossa, on lainojen säännöllinen kilpailuttaminen. Lainoja voi vertailla esimerkiksi kerran vuodessa. Näin voit varmistua siitä, että lainasi on aina mahdollisimman edullinen.