Visma Signilla kasvetaan ja opiskellaan – tulokset näkyvät pohjoismaisessa arjessa

Mikko Saarinen, Visma Sign

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 17.11.2021
Kirjoittaja Visma Solutions Oy

Visma Sign tasoittaa tietä työ- ja vapaa-ajan sopimuksia laatiessa, luonnonvaroja säästäen.

Viime vuosina lukuisille suomalaisille on tullut vastaan Visma Sign mitä moninaisimmissa arjen tilanteissa. Uuden työsopimuksen allekirjoitus ei enää tarvitse välttämättä tapahtua kasvokkain, vaan se voidaan hoitaa sähköisesti. 

Sama tapahtuu muun muassa vuokrasopimusta, tai vaikkapa valtakirjaa allekirjoittaessa. Helppoa ja nopeaa, säästää vielä kaupan päälle luontoakin. Millaisesta tuotteesta ja onkaan kyse ja millaista sen kehittäminen on?

”Tuote näkyy vahvasti pohjoismaisessa arjessa. Noin 1,9 miljoonaa suomalaista on vähintään kerran allekirjoittanut dokumentteja Visma Sign:llä.” , kertoo Visma Signin Head of Development Antti Larvala. ”Päämarkkina-alue on Pohjoismaat, mutta mm. Hollannissa on reipasta kasvua.”

Sama tuote yritys- ja yksityiskäyttöön

Lappeenrantalainen Junior Software Developer Mikko Saarinen aloitti työskentelyn yrityksessä pari vuotta sitten. ”Yrityksessä on monella tapaa kannustava ja aktiivinen ilmapiiri, muun muassa opiskelun ja liikunnan suhteen. Olemme aktiivinen, yhteenpuhaltava porukka. Tätä tuetaan eri tavoin, mm. Liikuntasetelein.”

Itse tuote, Visma Sign, saa Mikko Saarisen, innostumaan. ”Tuote on yksinkertainen loppukäyttäjälle, se on selkeä ja tietoturvallinen”. Larvala jatkaa ”Olemme tarjonneet tuotetta alusta asti myös yksityishenkilöille. Sama henkilö voi olla käyttäjä päiväsaikaan yritysroolissa, mutta myöhemmin vapaa-ajallaan yksityishenkilönä, esimerkiksi vuokrasopimusta tai mopokauppaa laatiessa. Tuotekehittäjän työn jälki näkyy selkeästi ihmisten arjessa.”

Antti Larvala, Visma Sign

Visma Signin käyttö on ympäristöteko. ”Paperin kulutus vähenee huomattavasti. Samoin matkustaminen vähenee ja ympäristön kuormitus pienenee. Arkistointi muuttuu sähköiseksi”, Saarinen kertoo. Paperiton toimisto säästää aikaa, rahaa ja luontoa.

Yrityksessä matkataan kohti suuria unelmia

Visma Sign on osa Visma Solutionsin tuoteperhettä. Yhtiö kasvaa reipasta vauhtia, ja se rekrytoi myös ensi vuonna uusia tekijöitä riveihinsä. Työntekijät saavat itse valita missä päin Suomea haluavat työskennellä, mutta toimipisteet sijaitsevat sen mukaan, että niihin pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä. Yhteisiin tapaamisiin saapumista yritys tukee mm. junalipuin.

Visma Solutionsilla ei tuudittauduta myötätuuleen, vaan yritys on tiukasti kiinni eteenpäin suuntaamisessa.

”Täällä kannustetaan jatkuvaan oppimiseen itselle sopivin keinoin, ja työajasta saa käyttää jopa 10 % opiskeluun. Ymmärrämme, että kaikki eivät ole lukijatyyppejä, joten esimerkiksi videoita katsomalla voi myös opiskella. Neljä kertaa vuodessa käymme tiimeissä läpi oppimaamme”, Saarinen kertoo. 

Uuteen tehtävään tai tuotteeseen siirtymistä myös tuetaan.

”Emme välttämättä halua markkinoiden parasta henkilöä, vaan ihmisen, joka haluaa aidosti kehittyä ja oppia uutta. Se sopii yrityskulttuuriimme. Meillä pääsee pieneen ja tehokkaaseen tiimiin, jossa jokaisen työpanoksella on iso merkitys. Haastamme myös toisiamme. Visma Sign ei ole koskaan valmis, sillä teknologia muuttuu, samoin lainsäädäntö, sekä kansainväliset markkinat. Kehitystyö jatkuu aina”, summaa Antti Larvala.

Vakautta konsernista, ketteryyttä ja itsenäisyyttä arjessa

Globaalin konsernin osana oleminen näkyy Visma Solutionsilla selkeästi vahvuutena.

 ”Konserni näkyy meillä resursseina, tukena ja isompina raameina. Arjessa yritys toimii kuitenkin varsin itsenäisesti”, Larvala jatkaa.

Visma Solutions on osa Pohjoismaiden suurinta ohjelmointitaloa, Visma-konsernia. Vuonna 2012 perustetun konsernin ohjelmistoon kuuluu mm. taloushallinto- ja laskutusohjelmistoja. Visma Solutions on konsernin suurin yhtiö Suomessa, työllistäen tällä hetkellä reilut 320 työntekijää.

Haluatko tietää lisää työskentelystä Visma Solutionsilla? Lue lisää meistä ja uramahdollisuuksistamme: https://vismasolutions.com/rekry/