Sammio

Mikrobitin liittymälaskuri – vertaa uusien kännykkäliittymien hintoja

Verkkovierailu- eli roaming-maksut muuttuivat EU:ssa 15.6.2017. Sen seurauksena vanhojen puhelinliittymien käyttö EU- ja ETA-maissa halpeni huomattavasti.

Operaattorit ovat myös tuoneet markkinoille uusia liittymiä, joilla puhelimen nettikäyttö Euroopassa halpenee. Liittymien hinnoitteluperiaatteet ovat huomattavan erilaiset, eikä kuluttajan ole helppo vertailla niitä. Mikrobitti kokosi siksi kaikkien neljän kuluttajaliittymiä suomalaisille tarjoavan operaattorin tällä hetkellä myynnissä olevien liittymien hintatiedot tähän laskuriin, jolla hintoja on helppo vertailla.

Hinnat perustuvat Mikrobitin 15.6.2016 mennessä operaattoreilta kokoamiin tietoihin. Päivitämme hintoja tarvittaessa, mutta emme voi taata niiden oikeellisuutta, joten muista aina varmistaa hinnat operaattorien sivuilta: DNA, Elisa/Saunalahti, Telia, Moi Mobiili. Otamme mielellämme myös vastaan palautetta laskurin toiminnasta.

Operaattorien hieman erilaisten laskutusperiaatteiden takia laskurissa on tehty muutamia pieniä yksinkertaistuksia, minkä takia Sinun kulusi -sarakkeen tiedot ovat noin-hintoja. Liittymien järjestyksen ja kulujen suuruusluokan tulokset kuitenkin esittävät hyvin tarkasti.

Tarvitsemasi mobiilidatan määrän voit arvioida seuraavien karkeiden periaatteiden perusteella: tunnin hd-laatuisen Netflix-leffan koko on noin: 2,5 Gt, tunti nettisurffailua: 0,02 Gt, valokuvan laataminen Facebookiin 0,005 Gt ja 50 sähköpostiviestiä ilman liitettä noin 0,001 Gt.

Päivitys 3.7.2017. Laskuriin lisätään pian muutkin Globetelin liittymät kuin Jätti + Laaja.

Huomioi myös:

  • Sinun kulusi noin -sarakkeen tiedoissa ei ole otettu huomioon avausmaksua, mutta se on kerrottu Lisätietoja-sarakkeessa.
  • Joissakin liittymissä on (tällä hetkellä) tarjous, jossa ensimmäisten 6 tai 12 kuukauden ajan kuukausimaksu on 3–10 € normaalihintaa alempi. Laskennassa on käytetty normaalihintaa.
  • Laskelmissa ei ole otettu huomioon puhelimen käyttöä muualla kuin Suomessa, Pohjoismaissa, Baltiassa ja EU-maissa.
  • Kuukausimaksuihin eivät sisälly puhelut palvelu-, yritys- ja muihin erillishinnoiteltuihin numeroihin eikä puhelut Suomesta ulkomaille (poislukien EU- ja ETA-maat). Niihin soittaminen maksaa sekä matkapuhelumaksun (mpm), joka on esim. Elisalla 0,09 €/min, että palvelukohtaisen maksun. Sama koskee viestien lähettämistä maksullisiin palveluihin.
  • Liittymien datanopeudet ovat hyvin erilaisia. Taulukossa ilmoitettu datanopeus on liittymän teoreettinen maksiminopeus.
  • Vertailuun ei ole otettu liittymiä, joissa ei ole ollenkaan mobiilidataa.
  • Taulukossa ei ole mukana yritysliittymiä.

Valitse kuinka paljon käytät kuukaudessa:

Puheluminuutit Suomessa: 

210 min

0700

Puheluminuutit EU-alueella: 

30 min

0700

Tekstiviestit Suomessa: 

50 kpl

0700

Tekstiviestit EU-alueella: 

30 kpl

0700

Mobiilidata Suomessa: 

80 Gt

0300

Mobiilidata Pohjolassa ja Baltiassa: 

1 Gt

0300

Mobiilidata EU-alueella: 

11 Gt

0300

Liittymät
OperaattoriLiittymäKk-maksuSinun kulusi noinVerkkoDatannopeusLisätietoja