Mikrobitti pyrkii löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan lehden Bittiposti-palstalla.

Onko sinulla it-pulma? Lähetä tiedustelu ja osallistu keskusteluun osoitteessa mikrobitti.fi/keskustelu

Viivoista koodiksi

Tuomo Kaarela

Verkkopankki osaa esitäyttää määritellyt kentät maksupohjaan, jos viivakoodissa on käytetty Finanssialan Keskusliiton ja pankkien yhteisesti sovittua formaattia. Käytetty koodi on code128 ja tarkemmat ohjeet sen käyttämiseen löydät osoitteesta goo.gl/jxUKXQ. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla myös viivakoodigeneraattoria, osoitteessa goo.gl/goII.

Tapio Koivisto, Marko Forssell

Mylly tulessa

Marko Ronkainen

Ovathan jäähdytyskanavat auki? Koska koneessa on vesijäähy, niin vaikuttaa todellakin siltä, ettei vesi kierrä. Ensihätään kokeile ruutata paineilmaa jäähdytyskanaviin, jotta ne saa avattua ja putsattua. Vaihtoehtoinen vikamahdollisuus on myös, että hopeatahna prosessorin ja jäähdyttimen välissä on menettänyt ominaisuutensa tai koko jäähdytyspaketti on hitusen siirtynyt irti prosessorista, esimerkiksi täräyksen voimasta.

Toni Arvinen

Kolari ikkunat helisten

Jarkko Lampo

Asennusmedialla ei ole merkitystä, ainoastaan koodilla jolla käyttöjärjestelmäsi aktivoit. Jos koodia on käytetty eri koneessa aiemmin, niin siihen tökkää. Ensimmäisen koneen aktivointia se ei kuitenkaan särje.

Pasi Revonmäki

Eroon kiristyksestä?

Jukka Sandberg

Uusimpiin ei välttämättä pure edes alkuperäisiin asetuksiin palauttaminen, vaan firmware, eli järjestelmäohjelmisto on vaihdettava.

Pasi Revonmäki

Viestit Facebookissa

Vesa Kivinen

Viestien luku onnistuu oli kaverilistalla tai ei. Facebookin systeemi ei juurikaan eroa esimerkiksi sähköpostista.

Marko Forssell

Justin Bieber tunkeilee

Tuomo Kaarela

Olisikohan perheesi bieberisti onnistunut keppostelemaan? En ole mokomaan törmännyt, mutta aina kannattaa kokeilla painaa selaimessa Ctrl + F5. Se lataa sivun suoraan palvelimelta.

Toni Arvinen