Mikrobitti pyrkii löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan lehden Bittiposti-palstalla.

Onko sinulla it-pulma? Lähetä tiedustelu ja osallistu keskusteluun osoitteessa mikrobitti.fi/keskustelu

Lisää kantavuutta wifiin

Jouko Halonen

Tutki suoraan pistorasiaan tökättävien toistimien valikoimaa lähimmässä verkkokaupassasi, niillä saat parannettua kuuluvuutta. Toistimen merkillä tuskin on merkitystä toimivuudelle.

Lasse Reinikainen, Marko Forssell

Wifin salaustavat

Kauko Liukkonen

Wifi-sertifikaatti on vaatinut jo runsaan kymmenen vuoden ajan wpa2:n tukemista, joten muut mainitut salausmuodot voi hyvin unohtaa. Näistä wep on lähinnä hidaste, jos joku verkkoa haluaa käyttää. Nykyään laitteet ja ohjelmat toimivat myös ongelmitta yhteen wpa2:n kanssa, Windows XP oli viimeinen, jolla tässä oli ongelmia. Lisäksi sotkua aiheuttivat samoihin aikoihin saatavilla olleet laitteet, joilla pystyi rakentamaan eksoottisia, standardeissa määrittelemättömiä salausyhdistelmiä.

Ilpo Kuivanen

Eroon Classic Shellistä

Lauri Uusitalo

Kokeile asentaa Classic Shell uudelleen, käytä kymppiversion kanssa yhteensopivaa versiota. Poista tämän jälkeen ohjelma. Classic Shell on kyllä ihan hyödyllinen myös Windows 10:n kanssa, sillä saat putsattua starttivalikosta turhaan tyrkyllä olevat sovelmat pois silmistä.

Lasse Reinikainen

Langaton näppis pätkii

Seija Nieminen

Samanlainen probleema on esiintynyt minullakin. Pöydälläni on jonkin verran ylimääräistä kampetta, kuten esimerkiksi useampia puhelimenlatureita ja paljon muuta sälää. Kun siirrän näppiksen kauemmaksi tästä ylimääräisestä elektroniikkaviidakosta, rupeaa näppis yleensä pelaamaan. Kannattaa siistiä työpiste ylimääräisistä härpättimistä, jotka säteilevät ympäriinsä häiriösignaalia.

Esa Komulainen

Neuvoja Kymppipäivitykseen

Martti Hamunen

Seiskaan ei tarvitse ajaa päivityksiä. Itse asiassa et tarvitse Seiskan asennusta enää soppaan lainkaan, ainoastaan lisenssikoodin. Asensin itsekin juuri Kympin puhtaalta pöydältä, ihan vain vanhaa lisenssikoodia käyttämällä. Kyseinen kone ei ollut Kymppiä aiemmin nähnytkään.

Pasi Revonmäki