Mikrobitti pyrkii löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan lehden Bittiposti-palstalla.

Onko sinulla it-pulma? Lähetä tiedustelu ja osallistu keskusteluun osoitteessa mikrobitti.fi/keskustelu

Sammumisen mysteeri

Jouko Halonen

Vaikuttaa perinteiseltä lämpöongelmalta. Tarkista aluksi, että jäähdytysjärjestelmät ovat paikallaan ja toimivat kunnolla. Pölyjen pyyhkiminenkään ei ole pahitteeksi.

Mikko Lindholm

Irti Xboxista

Seija Nieminen

Xboxin saa ainakin väliaikaisesti kävelemään koneeltaan komentamalla pääkäyttäjän oikeuksilla (Run as administrator) PowerShellistä seuraavan rimpsun: Get-AppxPackage Microsoft.XboxApp > Remove-AppxPackage.

Lasse Reinikainen

Kuvaajat kuntoon, Excel!

Timo Jokinen

Kokeilepa täpätä tuo ”Luokat käänteisessä järjestyksessä”. Katso valikkoviidakkoa selventävä kuva osoitteesta goo.gl/Y2KNSG.

Pasi Revonmäki

Väkisin eroon vanhasta

Kari Salonen

Kokeilepa Unlockeria, goo.gl/JZ68t. Windows 10:stä toki saa aiempien käyttöjärjestelmäversioiden jämät poistettua Disk Cleanupilla.

Pasi Revonmäki ja Lasse Reinikainen

Mainosblokkeri Androidille

Tapio Koivisto

Linja näyttää olevan se, ettei siipeilyä suvaita, vaan mainoksia on katsottava.

Chromen Android-versiolle ei ole tarjolla blokkereita. Asenna suosiolla Firefox ja siihen uBlock Origin, niin eivät mainokset vaivaa. Firefoxille on myös jonkinlainen kirjainmerkkien synkronointitoiminto, joskaan kokemuksia siitä ei ole.

Lasse Reinikainen

Sovellukset eivät aukea

Jouko Halonen

Asenna suosiolla systeemi uusiksi, Microsoft tuntuu suorastaan tyrkyttävän sitä. Ei haittaa vaikka olisit päivittänyt käyttiksen suoraan netistä, uudelleenasennus onnistuu vaivattomasti seuraamalla virallisia ohjeita, goo.gl/DRF77p.

Pasi Revonmäki