Microsoft on toistaiseksi estänyt April 2018 Updaten jakelun käyttäjille, joiden tietokoneella on Avastin tietoturvasovellus.

Aiemmin Microsoft esti päivityksen jakelun yhteensopivuusongelmien johdosta niille käyttäjille, joiden laitteesta löytyy Intelin tai Toshiban valmistama ssd-levy. Sittemmin ongelmat on kuitenkin ilmeisesti selätetty ja päivitys palautettu jakeluun.

MSPowerUserin mukaan tällä hetkellä April 2018 Update -päivitystä eivät kuitenkaan saa käyttäjät, joiden tietokoneelle on asennettu Avastin tietoturvaratkaisu. Aiemmin spekuloitiin, että Avast olisi syypää April 2018 Updaten asennuksen jälkeisiin ongelmiin. Avast on kuitenkin kiistänyt väitteet.

Tällä hetkellä Avast työskentelee yhteistyössä Microsoftin kanssa varsinaisen ongelman ratkaisemiseksi. Yhtiön tuotepäällikkö Martinin mukaan sen paremmin Microsoft kuin Avastkaan eivät ole onnistuneet toistamaan käyttäjien raportoimia ongelmia. Martin kuitenkin toteaa, että toistaiseksi kevätpäivitystä ei jaella Avastin käyttäjille.

Mikäli kevään suurpäivityksen uudet ominaisuudet kuitenkin houkuttelevat, voi Avastin poistaa tietokoneelta ennen päivityksen asentamista, MSPowerUser vinkkaa. Tällöin käyttöön kytkeytyy automaattisesti Microsoftin oma tietoturvasovellus, Windows Defender.